کاهش اسید اوریک ودرمان نقرس:

عسل و لیموترش

پیشنهاد می شود که جوشانده ای با این دو ماده غذایی مفید تهیه کرده و در طول روز میل کنید. شما به یک لیتر آب، یک عدد لیموترش و ۳ قاشق غذاخوری عسل نیاز دارید. آب را داغ کنید و یک عدد لیموترش را با پوست داخل آن بیندازید. صبر کنید تا آب مجدداً به جوش بیاید و ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد.

در نهایت ترکیب را صاف کرده و ۳ قاشق عسل به آن اضافه کنید

 یک فنجان از جوشانده تان را صبح به صورت ناشتا میل کنید.

 بهتر است آن را به صورت ولرم میل کنید.

 سپس یک فنجان دیگر حدود ۱۵ دقیقه بعد از ناهارتان بنوشید. یک فنجان دیگر نیز بعد از ظهر و آخرین فنجان را نیم ساعت بعد از شام میل کنید. شما با همین روش ساده می توانید میزان اسیداوریک تان را به صورت طبیعی کاهش دهید

آب:

 اب به شما برای دفع اسید اوریک کمک می کند ولذا به قدر نیاز اب بنوشید به گونه ای اه در طول شبانه روز هیچ وقت ولو برای کوتاه مدت تشنگی را تحمل نکنید.

شیر چربی گرفته:

 این نوع شیر سبب کاهش جذب مجدد اسیداوریک و از بین رفتن آن از طریق کلیه ها می شود. نوشیدن ۱ تا ۵ فنجان شیر کم چرب در روز توصیه می شود. شما همچنین می توانید به جای شیر از ماست و سایر محصولات لبنی کم چرب استفاده کنید.

برای گرفتن چربی شیر یک چهارم ان اب اضافه کنید وبگذارید این اب بجوشد تا به مقدار اصلی باز گردد سپس بگذارید کاملا خنک شود پرده چربی روی ان را بگیرید وشیر را مصرف کنید . تذکر اسراف نکنید وپرده شیر را به دور نریزید ، این یک غذای مقوی برای فرزندان در حال رشد شماست.

آب سیب و سرکه سیب

 سیب و سرکه سیب حاوی مقدار خوبی از پتاسیم است و می تواند محیط اسیدی و قلیایی بدن را متعادل کند. این خاصیت سیب و سرکه سیب می تواند به کنترل سطح اسید اوریک بدن کمک کند. روزانه ۵عدد سیب میل کنید سحر گاهان ، قبل از صبحانه، بعد ازهر سه وعده غذایی صبحانه، ناهار، شام.

دم کرده کاکل ذرت و دم گیلاس

 دم کرده کاکل ذرت و دم گیلاس ،این در داروی گیاهی را مانند چای دم ‌کنید ، مصرف روزانه ۴ تا ۵ فنجان آن میزان اسید اوریک خون را پایین می‌آورد.

موز

 موز یکی از میوه های مغذی است که خواص دارویی و درمانی زیادی دارد. یکی از این خواص موز، کاهش اسید اوریک بدن است.

 میزان بالای پتاسیم موجود در موز به حفظ فشار خون و کاهش میزان اسید اوریک بدن کمک می کند.

میوه های حاوی  ویتامین ث

 ویتامین ث می تواند به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک کند.  این ویتامین در مرکبات مانند پرتقال ، لیمو ، نارنج، ترنج  یا بالنگ ،البالو ، زغال اخته ، شاه توت، کیوی و… یافت می شود.

چای سیب و لیموترش

 بخش اعظم اسید اوریک در جریان هضم غذا زمانی که بدن در حال متابولیز پورین موجود در گوشت یا ماهی است تولید می شود. سیب و لیموترش در روند هضم غذا دخالت کرده و برای کاهش اسیداوریک موثر عمل می کنند. به این صورت که باعث تحریک تولید اسید کلرهیدریک می شوند که برای ایجاد محیطی آلکانی و دفع اسیداوریک موثر است. برای رسیدن به این هدف توصیه می کنیم که هر صبح یک عدد سیب سبزهمراه با یک عدد لیمو ترش تازه میل کنید

لیموترش :

متخصصان بر این باور هستند که لیموترش یکی از میوه های درمانگری است که نباید از آن غافل بود. این میوه ترش به  ویژه برای مقابله با شاخص بالای اسیداوریک بسیار موثر است. همان  طور که می دانید اسید اوریک باعث افزایش پورین می شود که ماده ای مضر است.

اگر ماده به درستی دفع نشود باعث سوء سودا وبلغم در بدن می شود و روی مفاصل نشسته و آن ها را ملتهب می کند. لیمو ترش اسیدهایی مانند اسیداوریک را خنثی می کند. علاوه بر این لیموترش یک میوه تصفیه کننده و ضدعفونی کننده است که ترکیبات و عناصر مضر و غیرضروری را از بدن دفع می کند. این میوه ترش حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی نیز هست که پیری زود رس  را از بدن دور می کند.

دمنوش سیب، دارچین ولیموترش:

برای تهیه این دمنوش به یک عدد سیب، یک لیوان آب ،یک لیموترش کامل با پوست ولی بدون هسته  و یک عدد چوب دارچین  یا یک قاشق چای خوری دارچین نیاز دارید. سیب را با پوست ولی بدون هسته خلال کنیدو آن را با یک لیوان آب ویک عدد لیمو ترش تازه بدون هسته خوردنموده روی حرارت قرار دهید. یک عدد چوب دارچین یا یک قاشق چای خوری دارچین نیز داخل آن ریخته و اجازه دهیدچند دقیقه بجوشد.

سپس ترکیب را صاف کنید و جرعه جرعه بنوشید. این کار به بهبود گوارش کمک می کند. و از شیرین کردن این دمنوش بپرهیزید.

قابل توجه بیماران مبتلا به نقرس:

عامل اصلی در ابتلا به بیماری نقرس تجمع زیاد اسید اوریک و درواقع پسماند متابولیسم و سوختن پروتیین وبه عبارت طب سنتی اخلاط سوخته  در بدن است، البته ممکن است بعض افراد مبتلا به بیماری نقرس باشند ولی اسید اوریک بالا نداشته باشند!

ورزش:

 کم تحرکی می تواند احتمال بروز حمله های نقرس را افزایش داده وتجمع اخلاط سوخته را در مفاصل ،خصوصا مفاصل پا افزایش دهد

داروهای شیمیائی کاهش وزن:

این داروها به دلیل اینکه به شدت اب بدن را دفع می کنند موجی بالا رفتن اسید اوریک و نقرس را تشدید می کنند..

منابع غذایی سرشار از پورین نظیر گوشت قرمز، جگر، اندام‌های غده‌ای، ماهی و غذاهای دریایی، لوبیا، نخود،نخود فرنگی مارچوبه، قارچ و زردچوبه، قارچ خوراکی، گل کلم و اسفناج در طی حمله حاد نقرس مجاز نمی‌باشد و هنگامی‌که مرحله حاد فروکش می‌کند بیمار مجاز به مصرف یک سهم غذاییاندک( ۶۰ گرمی) ‌از این غذاها خواهد بود.

  بیماران می‌توانند غذاهایی را که اساسا عاری از پورین است به دلخواه مصرف نمایند. این غذاها عبارتند از نان و غلات، شیر و فرآورده‌های لبنی کم چرب، سفیده تخم‌مرغ، میوه‌جات،‌ سبزیجات و نوشیدنی‌های حلال وبدون مواد نگه دارنده وتخمیری ، خصوصا در وعده‌های شام از خوردن غذاهای سنگین و زیاد پرهیز کنند

رقت ادرار:

  برای رقیق کردن ادرار و تسریع دفع اسید اوریک و پیشگیری از رسوب اورات در کلیه‌ها و تشکیل سنگ‌های کلیوی به موارد ذیل توجه ویژه داشته باشید.

عرق خارخسک ،خارمریم وخارشتر روزانه یک لیوان میل کنید.

یک قاشق غذا خوری قدومه را در یک لیوان اب خیسانده میل کنید ، برای اینکه قدومه چسبندگی ایجاد نکندبلافاصله بعد از ان یک یا دو لیوان اب بنوشید.

پوست خیار یاخربزه را کلملا شسته ان را در اب میوه گیری ریخته له کرده وعصاره را با فیبر ان روزانه مصرف کنید.

گیلاس و البالو:

گیلاس شیرین یا  ترش به دلیل خواص آنتی اکسیدانی می تواند در درمان نقرس بسیار مفید باشد. این میوه حاوی آنتوسیانین بوده که می تواند التهاب را کاهش داده و عوارض و دردهای نقرس  را به حداقل برساند.

سیر:

روزانه چند حبه سیر ترجیحا خام مصرف کنید.

تمشک

 فلاونوئید موجود در تمشا اسید اوریک را کاهش و در پی آن التهاب و خشکی هم پایین می آید

روغن زیتون:

روغن زیتون حاوی ویتامین ایی و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی اداشته وبرای شما مفید است

ابزن نمک اپسوم:

نمک اپسوم یک ماده مفید برای درمان خانگی نقرس و دیگر اشکال آرتریت بوده و در بهبود عملکرد قلب و فشار خون بالا موثراست. کافی است در آب گرم مقداری از این نمک را ریخته و عضو دردناک را در آن قراردهید.

صفوف شنبلیله وزنجبیل

پودر شنبلیله و پودر ریشه زنجبیل را مخلوط کرده و یک قاشق چای خوری از این مخلوط را همراه با آب گرم دو بار در روز مصرف کنید.از مصرف زنجبیل در غذاهای روزانه خود غافل نشوید

•             گواوا

خوردن گواوا به طور منظم می تواند سطح اسید اوریک خود را کاهش دهد

•             انگور

خاصیت ادرار آور دارد و نوعی میوه قلیایی است.

انگور دارای مقدار زیاد آب است و سرشار از ویتامین های مورد نیاز بدن می باشد.مصرف منظم و روزانه انگور می تواند میزان اسید اوریک بدن را کاهش دهد

•             هندوانه

خاصیت ادرار آور دارد و می تواند برای کاهش اسید اوریک بدن بسیار

 مفید باشد.

•             آناناس

برای سنگ کلیه ،آرتروز و نقرس بسیار مفید است

•             خیار

خیار حاوی مقداری ویتامین ث، پتاسیم و آب است و خاصیت قلیایی دارد،پتاسیم باعث افزایش ادرار شده و دفع اسید اوریک بدن را افزایش می دهد.


جستجو