خواص درمانی چغندر:پیشگیری از جذام،برسام،خواب ارام،سودا اور،تصفیه خون، تقویت عقل،استحکام استخوان،رویاندن گوشت بر بدن،استحکام تاندومها، درمان پیسی

امام صادق (علیه السلام):
خوردن چغندر، در برابر جذام، ایمنی می دهد.(مکارم الاخلاق: ج 1 ص 392 ح 1324.)
امام صادق (علیه السلام):
خداوند، جذام را از میان یهودیان برداشت، بدان سبب که چغندر می خوردند و رگ ها را بیرون می کشیدند(علامه مجلسی در شرح این حدیث می نویسد: مقصود از قلع عروق (بیرون کشیدن رگ ها) که در این حدیث آمده، بیرون کشیدن رگ از میان گوشت است، چنان که یهودیان، اکنون نیز این کار را انجام می دهند. در برخی از روایتهای ما هم نهی از خوردن رگ آمده است ( بحارالانوار: ج 62 ح 211).).( الکافی: ج 6 ص 369 ح 1.)
امام کاظم (علیه السلام):
چغندر، رگ جذام را به کلی از میان می برد. هیچ چیز به درون گرفتار به برسام(برسام، التهابی است که در پرده میان کبد و قلب، عارض می شود، فارسی مرکب است به معنای التهاب سینه و بیماری سینه است. مورث هذیان، معرب از برسام فارسی است؛ زیرا بر، به معنای سینه است و سام، به معنای بیماری، چنانچه سرسام، بیماری سر است. و آن را به اصطلاح طب، ذات الجنب گویند (لغت نامه دهخدا: ج 3 ص 3994). ) درنیامده است که همانند برگ چغندر باشد.(الکافی: ج 6 ص 369 ح 5.)
امام رضا (علیه السلام):
به بیمارانتان، چغندر (یعنی برگ آن را) بدهید؛ چرا که در آن درمان است و هیچ بیماری ای به همراه ندارد و هیچ عارضه ای در آن نیست و خواب بیمار را آرام می سازد؛ اما از خود چغندر بپرهیزید؛ چرا که سودا را تحریک می کند.(الکافی: ج 6 ص 369 ح 4.)
امام رضا (علیه السلام):
در بیان فایده های چغندر -: عقل را استحکام می بخشد و خون را تصفیه می کند.(المحاسن: ج 2 ص 327 ح 2110 م )
المحاسن:
به نقل از احمد بن محمد بن ابی نصر -: امام رضا (علیه السلام) پرسید: ای احمد! علاقه ات به سبزی ها چگونه است؟.
گفتم: همه آنها را دوست دارم.
فرمود: اگر چنین است، بر تو باد چغندر؛ زیرا بر کرانه های فردوس می روید و شفای دردها در آن است. استخوان را درشت می کند، گوشت می رویاند و اگر نبود که دستان گناهکاران به آن می رسد، هر برگ از آن برای پوشش چند مرد، بسنده می کرد.
گفتم: برای من، از دوست داشتنی ترین سبزی هاست.
فرمود: خدا را بر این که با آن آشنایی، سپاس بگزار.(المحاسن: ج 2 ص 327 ح 2109.)
بحارالانوار:
روایت شده است: چغندر، نیکو سبزی ای است. بر ساحل پردیس می روید، شفای همه ردها در آن است، پی را استحکام می بخشد، خون را زیاد می کند و استخوان را ستبر می سازد.(بحارالانوار: ج 62 ص 285.)
ر. ک: ص 270 (آنچه برای درمان پیسی سودمند است / خوردن گوشت گاو همراه با چغندر).

جستجو