پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):
خداوند (عزوجل) به موسی بن عمران وحی کرد که: با نمک، آغاز کن و با نمک، پایان ده؛ چرا که در من هفتاد درد، در نمک است و کمترین این دردها دیوانگی، جذام، پیسی، گلودرد و دندان درد و شکم درد است.( المحاسن: ج 2 ص 425 ح 2490.)
امام باقر (علیه السلام):
از سفارش های پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به امام علی (علیه السلام) ابن بود که فرمود: ای علی! غذای خویش را با نمک، آغاز کن؛ چرا که درمان هفتاد درد، در نمک است و دیوانگی، پیسی، گلودرد، دندان درد و شکم درد، از جمله این دردهاست.( المحاسن: ج 2 ص 425 ح 2488.)
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):
هر کس پیش از هر چیز و پس از هر چیز، نمک بخورد، خداوند (عزوجل) سیصد و سی نوع بلا را که کمترینش جذام است، از او برمی دارد.( مکارم الاخلاق: ج 1 ص 412 ح 1395.)
الکافی:
به نقل از محمد بن مسلم، از امام باقر (علیه السلام) -: کژدمی، پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) را نیش زد. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: خدایت لعنت کند که هیچ برایت تفاوتی نمی کند که مومنی را بگزی یا کافری را!.
سپس قدری نمک خواست و جای گزش مالید و در نتیجه درد، فرو نشست. اگر مردم از آنچه در نمک هست، آگاهی داشتند، با وجود آن، دیگر هیچ پادزهری نمی جستند.( الکافی: ج 6 ص 327 ح 9.)
امام علی (علیه السلام):
هر کس غذای خود را با نمک آغاز کند، هفتاد درد و دردهای بسیار دیگری – که کسی جز خداوند (عزوجل) آنها را نمی داند – از وی دور می شوند.( الخصال: ص 623 ج 10.)
الکافی:
به نقل از سعد اسکاف: – امام باقر (علیه السلام) فرمود: همانا در نمک، شفای هفتاد درد است یا فرمود: هفتاد نوع از انواع درد.
سپس فرمود: اگر مردم می دانستند که در نمک چه خواصی هست، خود را جز به آن، مداوا نمی کردند.( الکافی: ج 6 ص 326 ح 3.)
امام صادق (علیه السلام):
هر کس بر نخستین لقمه از غذای خود نمک بپاشد. کک مک صورت او از میان می رود.( الکافی: ج 6 ص 326 ح 8.)
امام صادق (علیه السلام):
بنی اسرائیل، (غذای خود را) با سرکه آغاز می کردند و با همان نیز به پایان می بردند؛ و لی ما با نمک آغاز می کنیم و با سرکه به پایان می بریم.( الکافی: ج 6 ص 30 ح 12.)