شاخص های دولت اسلامی از نگاه امام خامنه ای روحی فداه:

 

صالحترین:بهترين كيست؟

مردم سعى كنند صالح‏ترين را انتخاب كنند. آن كسانى كه نامزد رياست جمهورى ميشوند و در شوراى نگهبان صلاحيت آنها زير ذره بين قرار ميگيرد و شوراى نگهبان صلاحيت آنها را اعلام ميكند، اينها همه‏ شان صالحند. اما مهم اين است كه شما در بين اين افراد صالح، بگرديد و صالح‏ترين را پيدا كنيد. اين جا جائى نيست كه من و شما بتوانيم به حداقل اكتفاء كنيم؛ دنبال حداكثر باشيد؛ بهترين را انتخاب كنيد.

 

بهترين كيست؟ من نسبت به شخص، هيچ‏گونه نظرى ابراز نميكنم؛ اما شاخص هائى وجود دارد. بهترين، آن كسى است كه درد كشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم يگانه و صميمى باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافي گرى خودش نباشد. آفت بزرگ ما اشرافيگرى و تجمل‏ پرستى است؛ فلان مسئول اگر اهل تجمل و اشرافي گرى باشد، مردم را به سمت اشرافيگرى و به سمت اسراف سوق خواهد داد. اينى كه ما گفتيم امسال، سال حركت به سوى اصلاح الگوى مصرف است، يعنى امسال سالى است كه ملت ايران تصميم بگيرد كه با اسراف مبارزه كند. نميگوئيم بكلى و يكباره و در طول يك سال، اسراف تمام بشود؛ نه، ما واقع‏بين‏تر از اين هستيم؛ ميدانيم اين كار مال ساليان پى در پى است و بايد كار بشود تا به اين فرهنگ برسيم؛ بايد اين كار را شروع كنيم.

بيانات در جمع مردم استان كردستان‏ در ميدان آزادى سنندج

‏كساني را روي كار بياوريد كه ايستادگي در مقابل زورگويان را ارزش بدانند

من ميخواهم عرض كنم عزيزان من! اين آگاهى هميشه لازم است. امروز هم لازم است، فردا هم لازم است. نسل جوان ما خوشبختانه امروز يك نسل غالب در سرتاسر كشور است. جوانها بهوش باشند، بيدار باشند. معيارها مشخص است. در انتخابات، اين آگاهى بايد اثر كند؛ در بيان خواسته‏ هاى ملت اين آگاهى بايد تأثير بگذارد؛ در حضور گوناگون، در مسائل مختلف، اين آگاهى بايستى اثر بگذارد. ملت ايران در انتخابهاى خود – معيارهاى انتخابات را من آن روز عرض كردم، اين هم مكمل آنهاست – توجه كند؛ كسانى با رأى ملت سر كار نيايند كه در مقابل دشمنان بخواهند دست تسليم بالا ببرند و آبروى ملت ايران را ببرند. كسانى سر كار نيايند كه بخواهند با تملق‏ گوئى به غرب، به دولتهاى غربى، به دولتهاى زورگو و مستكبر، به خيال خودشان بخواهند براى خودشان موقعيتى در سطح بين‏ المللى دست و پا كنند. اينها براى ملت ايران ارزشى ندارد. كسانى سر كار نيايند كه دشمنان ملت ايران طمع بورزند كه به وسيله‏ى آنها بتوانند صفوف ملت را از هم جدا كنند، مردم را از دينشان، از اصولشان، از ارزشهاى انقلابى‏ شان دور كنند. ملت بايد آگاه باشد. اگر كسانى بر سر كار بيايند كه در مراكز گوناگون سياسى يا اقتصادى به جاى اينكه به فكر ادامه‏ ى راه امام و ارزشها و اصول ترسيم شده‏ى به وسيله‏ ى امام باشند، به فكر به دست آوردن دل فلان قدرت غربى و فلان مستكبر بين‏المللى باشند، براى ملت ايران مصيبت خواهد بود. اين آگاهى براى ملت لازم است.

بيانات در ديدار مردم بيجار ۱۳۸۸/۰۲/۲۸

تبليغات با انصاف:

نامزدهاى محترم در تبليغات و اظهارات با انصاف عمل كنند. اثبات و نفى‏شان با توجه به حق و صدق باشد. چيزهائى را كه انسان ميشنود، باور نميكند كه از زبان نامزدها و آن كسانى كه دنبال اين مسئوليتها هستند، از روى صدق و صفا خارج شده باشد. گاهى انسان حرفهاى عجيب و نسبتهاى عجيبى ميشنود. اين حرفها مردم را نگران ميكند؛ كسى را هم به گوينده‏ى اين حرفها دلبسته و علاقه‏مند نميكند! نامزدهاى محترم توجه داشته باشند: اذهان عمومى را تخريب نكنند. اين همه نسبت خلاف دادن به اين و آن، تخريب كننده‏ى اذهان مردم است؛ واقعيت هم ندارد؛ خلاف واقع هم هست. بنده كه از همه‏ى اين آقايان اوضاع كشور را بيشتر ميدانم و بهتر خبر دارم، ميدانم كه بسيارى از اين مطالبى كه بعنوان انتقاد درباره‏ى وضع كشور و وضع اقتصاد و اينها ميگويند، خلاف واقع است؛ اشتباه ميكنند. ان‏شاءاللَّه اشتباه است. اميدواريم كه خداوند متعال براى اين ملت خير و صلاح و آبادانى كامل را مقدر فرموده باشد.

بيانات در جمع مردم استان كردستان‏ در ميدان آزادى سنندج‏ ۱۳۸۸/۰۲/۲۲

تشخص واقعى و شرف واقعى:

نامها و عنوانها و جايگاهها و كرسيها به انسان تشخص نميدهد؛ تشخص واقعى و شرف واقعى در معانى ديگرى است؛ همچنانى كه در روايت داريم كه «اشراف امّتى حملة القران و اصحاب اللّيل». اشرافيت در نظامهاى مادى معنايى دارد، ولى در نظام اسلامى اشرافيت معناى ديگرى دارد. آن كسانى كه اصحاب‏الليل‏اند – كسانى هستند كه براى خدا در شب قيام ميكنند – يا كار دشوار را براى مردم در شب انجام ميدهند، يا آن كسانى كه حملةالقرآن هستند و با قرآن انس دارند و با نور قرآن و هدايت قرآن حركت ميكنند، «اشراف» اينها هستند. كسانى كه پول دارند، ثروت دارند و جايگاه اجتماعى دارند، آنها در منطق و در نظام ارزشى اسلامى «اشراف» محسوب نميشوند.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

جدیت در خدمت به مردم:

جديت درخدمت به مردم:

یك خصوصيت اين است كه… دولت، واقعاً يك دولت كار است؛ دولت حركت و اقدام است؛ انرژى و نشاطِ كار … دولت، يك امر برجسته است. … انسان احساس كند كه تحرك و نشاط و فعاليت و اقدام در … دولت محسوس است – يعنى كاهش پيدا نكرده؛ افت پيدا نكرده – اين خيلى چيز باارزشى است. در خدمت به مردم جديت وجود دارد. رفتن به شهرها، رفتن به شهرهاى كوچك، همه‏ى نقاط كشور را زير پا گذاشتن و هيچ نقطه‏اى از كشور را از منظر خبرگى و كارشناسى دور قرار ندادن، اينها چيزهاى باارزشى است. اين امتياز اول است؛ در هر مجموعه‏اى اين امتياز وجود داشته باشد، جا دارد كه انسان از آن قدردانى كند، به آن تصريح كند و اميدوار و مطمئن باشد كه خداى متعال هم به آن مجموعه كمك خواهد كرد و ثواب خواهد داد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

خدمت خستگي ناپذير

دولت در هر دوره‏اى، دولت مردم است؛ نشان دهنده‏ى خواست مردم و جهت‏گيرى مردم است… دولت … شاخصه‏اش عبارت است از تصميم قاطع بر خدمت خستگى‏ناپذير به مردم، به ميدان آوردن همه‏ى توان خود و پُررنگ كردن هدفهاى بلند انقلاب. اينها مشخصه‏هاى اين دولت است. اين دولت با تكيه بر شعارهاى انقلاب و شعارهاى امام بزرگوار، بر آن است كه همه‏ى توان خود را به ميدان بياورد؛ با همه‏ى وجود كار كند؛ گره‏هاى زندگى مردم را باز كند؛ زيرساختهاى كشور را هرچه زودتر و هرچه بهتر و جامع‏تر به وضعيت مطلوب براى پيشرفتهاى آينده بسازد و در عرصه‏ى بين‏المللى بر استقلال ملى و عزت ملت ايران تكيه كند.

بيانات در حرم مطهر رضوي ـ 1/1/1385

شعار وگفتمان:

شعار و گفتمان امام:

شعار و گفتمان دولت است كه منطبق بر شعار و گفتمان امام و منطبق بر شعارها و گفتمانهاى انقلاب است؛ اين خيلى چيز باارزشى است. اين را هيچكس نمى‏تواند نديده بگيرد. هر دلبسته‏ ى به انقلاب، اين را قدر مى‏داند؛ هر كسى كه پيشرفت كشور را با هدايت انقلاب و با كارگردانى انقلاب تصور مى‏كند، بايد اين را قدر بداند. عدالت‏خواهى در اين دولت پررنگ شد. شعار عدالت‏خواهى به صورت جدى بر روحيه ‏ى مسئولان، دولتمردان و برنامه‏ ها، پرتو افكند.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

دلایل تخريب دولت

البته شما در شنيدن انتقادها سعه‏ ى صدر داشته باشيد. يعنى واقعاً اگر انتقادى منصفانه است، با روى باز بپذيريد. حتّى من ميخواهم به شما توصيه كنم كه تخريبها را هم تحمل كنيد. بالاخره سال آخر، عليه غالب دولتها اين چيزها هست؛ البته عليه اين دولت بيشتر هست. دو جريان الان عليه اين دولت وجود دارد: يك جريان، جريان داخلى است؛ يك جريان هم جريان خارجى است كه او مهمتر است. الان شما اگر رسانه‏ هاى دنيا و حرفهاى محافل خبرى دنيا و محافل سياسى دنيا را نگاه كنيد، مى‏بينيد همه‏شان – واقعاً مثل جنگ احزاب – دست به دست هم داده‏اند و دارند فشار مى‏آورند كه اين دولت را بكوبند. هدف واقعيشان هم اين دولت – يعنى … و شماها – نيست؛ البته آماج اين دعواها شمائيد؛ اما هدف واقعى، انقلاب است؛ هدف واقعى، نظام است. شماها هم چون حرف نظام را ميزنيد، طبعاً آماج اين تهاجم ها قرار ميگيريد؛ اين خطى است كه الان در بيرون وجود دارد. همه جورش را هم ما مى‏بينيم. حالا بعضى از انواع اين تهاجمات را عامه‏ى مردم مى‏بينند، بعضيها را خيلى از خواص هم نمى‏بينند؛ اما ما مى‏بينيم. ما از خبرهايى كه به ما ميرسد و از نوع تحرك و تعاملى كه وجود دارد و از حرفهايى كه زده ميشود، مي فهميم كه چطور مجموعه‏ ى دولت آماج حملات است. علتش هم همين است كه گفتمان اين دولت، گفتمان انقلاب است و در جهت انقلاب حركت ميكند. اين خط خارجى است.

انگيزه‏ هاى خط تخريب داخلى هم يك طيف وسيعى است و نميشود انسان همه را به يك چوب براند: بعضيها واقعاً خبرى ندارند – يعنى مغرض نيستند؛ اطلاعاتشان كم است و بر اثر بى‏اطلاعى چيزى ميگويند – بعضيها غرضهاى شخصى و غرضهاى سطحى دارند؛ بعضيها غرضهاشان غرضهاى عمقى است؛ يعنى با نظام مسئله دارند، كينه‏ى امام در دلشان است و حرفهاى امام را يا از اول قبول نداشتند يا حالا قبول ندارند – آنهايى كه از آن حرفها رو برگرداندند و پشيمان‏شده‏ها و برگشته‏ها – اينها يك طيف وسيعى از انگيزه‏هاست، ليكن بالاخره محصول و جمع‏بندى‏اش همين تهاجمها و پنجه‏زدنها و لجن پراكنى‏هاست كه وجود دارد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 1387/06/02

استكبارستيزى:

استكبارستيزى – كه معناى ويژه‏ى انقلابى خودش را دارد – در اين دولت تشخص و تميّز پيدا كرد. معناى استكبارستيزى دشمنى كردن با دولتهاى دنيا نيست، معنايش دشمنى كردن با استكبار است. استكبار – از هر دولتى و از هر نظامى سر بزند – آفتِ براى بشريت است. البته امروز امريكا و صهيونيزم مظهر استكبارند؛ ليكن هر جا، هر كس، هر دولتى و هر مجموعه‏اى كه نسبت به ديگران استكبار بورزند، آفتى در جامعه‏ى بشرى و در نظام زندگى انسان به وجود مى‏آورند. ستيزه‏ى با اين حالت هم يك حالت مطلوب اسلامى است. اين هم يكى از خصوصيات اين مجموعه است كه خوشبختانه برجسته است.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

اعاده عزت ملی:

اعتقاد به هویت و عزت:

استقلال اين است كه يك ملت به هويت خود و به عزت خود معتقد و براى او اهميت قائل باشد، براى حفظ او تلاش و كار كند و در مقابل متعرضين و مستهزئين، شرمنده‏ى اظهارات و جايگاه خود نباشد.

ما متأسفانه در برخى از اوقات گذشته، ميديديم كه بعضى از كسانى كه مرتبط با مسئولين بودند يا حتى خودشان مسئول يك بخشى بودند، كأنّه از گفتمان انقلاب در مقابل ديگران شرمنده‏اند و خجالت ميكشند كه حقايق انقلاب را بر زبان جارى كنند يا آنها را پيگيرى كنند يا به آنها اهميت بدهند! اين براى يك جامعه خيلى بلاى بزرگى است

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1388

حفظ عزت و استقلال ملى:

در عرصه‏ى بين‏ المللى، بازيگران سياسى، يكى از ابزار عمده‏ شان، مكر است و يكى تهديد. اگر دولتى در مقابل مكارى و تهديد آنها خود را نبازد و به ملت خود تكيه كند، موفقيت هاى بسيارى خواهد داشت. مى‏بينيم و حس مى‏كنيم كه اين دولت بنا دارد عزت و استقلال ملى را آن‏چنان كه در شأن ملت ايران است، حفظ كند.

بيانات در حرم مطهر رضوي ـ 1/1/1385

ايستادن درمقابل زورگويى افزون‏ طلبى دشمنان

يكى از مظاهر دفاع از عزت هم همين مسئله‏ ى انرژى هسته‏ اى است. مسئله‏ ى انرژى هسته‏ اى، براى ما فقط اين نبود كه ما ميخواستيم يك فناورى داشته باشيم، ديگران ميخواستند ما نداشته باشيم؛ اين فقط بخشى از قضيه است. بخش ديگر قضيه اين بود كه قدرتهاى گوناگون، پُررو، متجاوز، زورگو و دنباله‏ها و اقمار بى‏ارزش آنها، ميخواستند حرف خودشان را در اين زمينه بر ملت ايران تحميل كنند. خب، ملت ايران، دولتِ شما و شخص رئيس‏ جمهور، در مقابل اين زورگويى و اين تحميل و اين افزون‏ طلبى ايستاديد؛ خداى متعال هم كمك كرد؛ پيش رفتيد. اينها آن بخشها و اجزاء گفتمان عمومى اين دولت است كه براى من اهميت دارد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

مانع از نفوذ گرايش‏هاى سكولاريستى:

گرايش‏هاى سكولاريستى – كه متأسفانه باز داشت در بدنه‏ى مجموعه‏ ى مديران كشور نفوذ مى‏كرد – جلويش گرفته شد. نظام انقلابى، بر مبناى دين و بر مبناى اسلام و بر مبناى قرآن شكل گرفته و به همين دليل از حمايت ميليونى اين ملت برخوردار شده و جانهايشان را كف دستشان گرفته‏اند و جوانهايشان را به ميدانهاى خطر فرستاده‏اند؛ آن وقت مسئولان يك چنين نظامى دم از مفاهيم سكولاريستى بزنند؟! «يكى بر سر شاخ و بن ميبريد»؛ يعنى خودشان بنشينند و بنا كنند بنِ اين‏مبنا و قاعده را كلنگ زدن! خيلى چيز خطرناكى بود. خب، الحمدللَّه اينها جلويش گرفته شد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

جرأت در ايجاد تحول

جرأت در ايجاد تحول؛ حالت روحى اين دولت اين است كه براى تحول‏آفرينى جرأت دارد و اقدام مى‏كند. نمى‏ خواهم بگويم همه‏ ى اين اقدامها صددرصد درست است؛ نه، ممكن است يك جايى هم اشتباه باشد؛ اما نفس اينكه انسان حالت دليرى در مقابل مشكلات داشته باشد و تصميم بگيرد كه براى رفع مشكلات اقدام بكند، چيز باارزشى است كه اين خوشبختانه هست.

جرأت در مقابله‏ ى با فساد .مقابله‏ ى با فساد خيلى كار سختى است. يك وقتى بنده گفتم كه اين اژدهاى هفت سرِ فساد را به اين آسانى نميشود قلع و قمع كرد؛ خيلى كار سختى است. نه اينكه حالا بگويم قلع و قمع شده؛ نخير، الان هم قلع و قمع نشده؛ ليكن جرأت مقابله‏ ى با آن هست. خب، وقتى كه اجزاء مجموعه، خودشان آلوده‏ى به فساد نباشند، طبعاً جرأتشان بيشتر است. بسيارى از مجموعه‏ هاى قبلى هم حقيقتاً پاكيزه بودند – يعنى آلودگى نداشتند – اما بالاخره جرأت در مقابله‏ ى با فساد يك امتيازى است كه در شما هست.

ديدار رئيس ‏جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

روحيه‏ى تهاجم در مقابله‏ ى با زورگويان بين‏ المللى

روحيه‏ ى تهاجم در مقابله‏ى با زورگويان بين‏المللى. يك وقت هست كه زورگويان بين‏ المللى مى‏آيند و ميگويند كه آقا شما فلان كار را كرده‏ايد و ما رفع و رجوع مى‏كنيم و نه واللَّه، نه باللَّه…؛ ولى يك وقت هست كه تهاجمش، تهاجم زورگويانه است؛ بهترين دفاع در چنين مواقعى هجوم است. زورگويان بين‏ المللى، نقاط ضعف زيادى دارند: جنايت ميكنند، فساد ميكنند، به حقوق بشر تجاوز ميكنند، به حقوق ملتها تعدى ميكنند، انسانها را لگدمال ميكنند و همه‏ى كارهاى زشت را انجام ميدهند؛ آخر هم طلبگار همه‏اند! خب، نقاط ضعفشان، با حالت تهاجمى و با حالت طلبگارى، گفته و بيان بشود. اينجور نيست كه ما براى تهاجمات سياسى بين‏المللى، بخواهيم پاسخ پيدا كنيم. يك وقتى از بنده – سالهاى اوايل – ميپرسيدند كه آقا، شما در مقابل اين حرف چه جوابى داريد؟ ميگفتم ما جواب نداريم؛ ما ادعا داريم و مدعى اينها هستيم؛ در قضيه‏ى زن مدعى هستيم؛ در قضيه‏ ى حقوق بشر مدعى هستيم؛ در قضاياى حقوق اساسى انسانها مدعى هستيم. ما مدعى اينها هستيم؛ ما در مقام پاسخگويى نيستيم. چرا بايد سوال بكنند تا كسى مجبور باشد پاسخ بدهد؟ آنها بى‏جا ميكنند سؤال و ادعا ميكنند. اين روحيه، روحيه‏ى خوبى است؛ روحيه‏ ى انقلاب اين است؛ اين است كه حقيقت را روشن و درخشان ميكند.

ديدار رئيس‏جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

روحيه‏ى مردمى

روحيه‏ى مردمى و خاكى دولت، اين هم خيلى با ارزش است؛ اين را قدر بدانيد .شما امتيازتان به تشخص ظاهرى و شكل و قيافه نيست؛ امتيازتان به همين است كه خودتان را با مردم هم‏سطح كنيد، به شكل مردم و در ميان مردم باشيد، با مردم تماس بگيريد، با آنها انس پيدا كنيد، از آنها بشنويد. اين امتياز بزرگى است … آن را حفظ كنيد و نگه داريد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

ساده زیستی:

مردمى و ساده‏زيست:

يكى از اساسى‏ترين كارها براى اينكه ما جلوى اسراف را بگيريم اين است كه مسئولين كشور، خودشان، كسانشان، نزديكانشان و وابستگانشان، اهل اسراف و اهل اشرافيگرى نباشند. چطور ميتوانيم اگر خودمان اهل اسراف باشيم، به مردم بگوئيم اسراف نكنيد؛ «أ تأمرون النّاس بالبرّ و تنسون انفسكم»؛(1) «يا أيّها الّذين امنوا لم تقولون ما لا تفعلون. كبر مقتا عند اللَّه ان تقولوا ما لا تفعلون».(2) اولين كار اين است كه ما مسئولين كشور را، افرادى انتخاب كنيم كه مردمى باشند، ساده‏زيست باشند، درد مردم را بدانند و خودشان از درد مردم احساس درد كنند. اين هم به نظر من شاخص مهمى است. آگاهانه بگرديد؛ برسيد؛ و به آنچه كه رسيديد و تشخيص داديد، با قصد قربت اقدام كنيد؛ با قصد قربت پاى صندوق انتخابات برويد و خداى متعال اجر خواهد داد.

1 بقره: 44

2 صف: 2 و 3

بيانات در جمع مردم استان كردستان‏ در ميدان آزادى سنندج‏ ۱۳۸۸/۰۲/۲۲

کم کردن فاصله طبقات:

ساده‏زيستى … چيز باارزشى است؛ در مسئولين هم – كما بيش؛ يك جايى كمتر، يك جايى بيشتر – بحمداللَّه هست. ساده‏زيستى چيز بسيار باارزشى است. ما اگر بخواهيم تجمل و اشرافيگرى و اسراف و زياده‏روى را – كه واقعاً بلاى بزرگى است – از جامعه‏مان ريشه‏كن كنيم، با حرف و گفتن نميشود؛ كه از يك طرف بگوئيم و از طرف ديگر مردم نگاه كنند و ببينند عملمان جور ديگر است! بايد عمل كنيم. عمل ما بايستى مؤيد و دليل و شاهد بر حرفهاى ما باشد تا اينكه اثر بكند. اين خوشبختانه هست. فاصله‏تان را با طبقات ضعيف كم كرده‏ايد و كم نگه داريد و هر چه كه ممكن است آن را كمتر كنيد.

ديدار رئيس‏جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

توجه به ساده‏زيستى:

توجه به ساده‏ زيستى است… اين شعار، شعار بسيار مهمى است؛ اين را نبايد دست‏كم گرفت. يك وقت هست كه ما در زندگى شخصى خود مثلاً حركت اشراف‏گونه‏يى داريم بين خودمان و خدا؛ كه اگر حرام باشد، حرام است؛ اگر مكروه باشد، مكروه است؛ اگر مباح باشد، مباح است؛ اما يك وقت هست كه ما جلوى چشم مردم يك مانور اشرافى‏گرى مى‏دهيم؛ اين ديگر مباح و مكروه ندارد؛ همه‏اش حرام است؛ به‏خاطر اين‏كه تعليم‏دهنده‏ى اشرافى‏گرى است به: اولاً زيردست‏هاى خودمان، ثانياً آحاد مردم به اين كار تشويق مى‏شوند. ما نبايد مردم را به اين كار تشويق كنيم. ممكن است در داخل جامعه كسانى پولدار باشند و ريخت و پاش كنند – البته اين كار بدى است، ولى به خودشان مربوط است – اما ريخت و پاش ما اولاً از جيبمان نيست، از بيت‏المال است؛ ثانياً ريخت و پاش ما مشوق ريخت و پاش ديگران است. واقعاً «النّاس على دين ملوكهم». ملوك در اين‏جا به معنى پادشاهان نيست كه بگوييم ما پادشاه نداريم؛ نه، ملوك شماها هستيد؛ النّاس على دين ماها.

ديدار رئيس جمهور و هيأت وزيران‏‏ ۱۳۸۴/۰۶/۰۸

رعايت قوانين:

رعايت قوانين است. قانون را اهميت بدهيد. قانون – وقتى كه با ساز و كار قانون اساسى پيش رفت – حتميت و جزميت پيدا ميكند. ممكن است همان مجلس يا دولت يا ديگران مقدماتى فراهم كنند كه آن قانون عوض بشود – با طرحهايى كه در مجلس مى‏آيد، با لوايحى كه دولت ميدهد، با تصميم‏ سازيهايى كه در بخشهاى مختلف انجام ميگيرد – عيبى ندارد؛ اگر قانون نقص دارد، ضعف دارد و غلط است، عوض بشود؛ اما تا مادامى كه قانون، قانون است، حتماً بايستى به آن عمل بشود و به آن اهميت داده بشود. من اين را تأكيد مى‏كنم. در بخشهاى مختلف همين‏ جور است. ممكن است يك چيزى را شما معتقد باشيد كه روال قانونى‏ اش درست طى نشده، يا متصدى اين كار قوه‏ ى مجريه نيست؛ وقتى كه قانون مجلس – با همان ساز و كار قانون اساسى – به دولت ابلاغ شد، قوه‏ ى مجريه بايد آن را قانون بداند. حالا اگر چنانچه ضعف يا چيز ديگرى وجود دارد، عواملِ ديگرى وجود دارد كه اگر قانون مشكلاتى دارد، بايستى آن را از بين ببرند؛ چه در خود مجلس، چه در شوراى نگهبان و از اين قبيل. به قانون اهميت بدهيد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

نظارت بر زيرمجموعه ها

نظارت بر زيرمجموعه هم خيلى مهم است. من اصرار و تأكيد دارم كه شما دوستان عزيز – كه مسئولان بالا و مديران ارشد هستيد – مسأله‏ى نظارت بر زيرمجموعه‏ى خودتان را بسيار اهميت بدهيد. چشمهاى بينا و بصير و باز شماست كه وقتى در دائره‏ى مسئوليتتان ميچرخد، ميتواند صحت كار و پيشرفت كار را تضمين كند. اگر چنانچه شما غفلت كرديد، ممكن است در همان بخشى كه غفلت كرده‏ايد نابسامانى انجام بگيرد. مجموعه‏هاى انسانى مثل ماشين نيستند كه انسان يك دكمه‏ اى را بزند و اين ماشين به خودى خود شروع كند به كار كردن. مجموعه‏هاى انسانى مجموعه‏هايى از اراده‏ها، فكرها، نظرها، سليقه‏ها و خواهش هاى نفسانى صحيح و غلط هستند. خب، اين چيزى را كه شما تصميم گرفتيد، تدبير كرديد و بناست در مجموعه‏ى شما انجام بگيرد، ممكن است يكجا با يك مانعى از همين خواهش ها و فكرها و سليقه‏ ها و اراده‏ هاى گوناگون برخورد بكند و متوقف بشود. مثل يك جريان آبى كه به يك سنگى برخورد ميكند؛ يك جريان باريك، به يك ريگ هم برخورد كند برميگردد. خب، بايد اين مانع را برطرف كنيد. اين نميشود مگر با نظارت. نظارت، بسيار مهم است.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

تعامل با سایر قوا

تعامل با دو قوه‏ ى ديگر هم يكى از اين توصيه‏ هاست. تعامل با مجلس و تعامل با قوه‏ ى قضائيه، كار لازمى است؛ اين را مطلقاً نبايد نديده گرفت. البته ممكن است در اين راه تلخيها و مشكلاتى وجود داشته باشد؛ ولى بايد تحمل كرد؛ بهتر است.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

تعامل نظام‏مند با نخبگان و اهل نظر

تعامل نظام‏ مند با نخبگان و اهل نظر – حتى مخالفين – است؛ با اينها هم بايد تعامل كرد. نخبگان جامعه را نبايد فراموش كرد. من اعتقادم اين است كه بر طبق فرمايش مولاى متقيان، آن جايى كه بين خواست نخبگان و خواست مردم – عامه‏ى مردم – تعارض وجود دارد، خواست عامه‏ى مردم مقدم است؛ اين همانى است كه در نامه‏ى معروف حضرت و فرمان معروف حضرت به مالك اشتر، به اين معنا تصريح شده؛ اما هميشه از اين قبيل نيست. گاهى نخبگان نظرات اصلاحى‏اى دارند كه بايستى از اينها استفاده كرد. يعنى همچنانى كه گفته ميشود كه «همه چيز را همگان دانند»، «همه كار را هم همگان توانند»؛ واقعش اين جورى است. از نظرات و از نيرو و از كار همه‏ى نيروها استفاده بشود.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

توجه به مقوله‏ ى فرهنگ

يكى هم توجه به مقوله‏ى فرهنگ است كه خيلى مهم است. البته خب، كارهايى شده؛ گزارشى هم كه دادند، اشاره‏اى به اين معنا داشت؛ بنده هم در جريان بسيارى از كارها هستم؛ اما در عين حالا مقوله‏ ى فرهنگ، بسيار مقوله‏ ى مهمى است؛ همان طور كه بارها گفتيم مثل هوايى است كه انسان در آن تنفس ميكند. همه – بزرگ، كوچك، بالا، پائين، قشرهاى مختلف، مسئول، غيرمسئول – در فضا تنفس ميكنند. اين فضا را درست كنيد، تا همه سالم تنفس كنند.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

توجه به انتقادها

به انتقادها هم توجه كنيد؛ انتقاد با تخريب فرق دارد. متأسفانه خيلي ها تخريب ميكنند، ولى اسمش را ميگذارند انتقاد. آن جايى كه واقعاً انتقاد است و كسانى با نظر خيرخواهانه، نقاط مثبتِ كارى را توجه ميكنند و نقاط اشكالش را هم ذكر ميكنند، اينها را با سعه‏ ى صدر گوش بدهيد؛ نه اين كه همه جا قبول كنيد – چون ممكن است آن منتقد اشتباه كرده باشد – اما گوش كنيد تا آن جائى كه واقعاً درست است از شما فوت نشود. اينها چيزهايى است كه قبلها عرض كرده‏ايم؛ حالا هم تأكيد ميكنيم. به بعضي ها توجه شده، بعضى را هم بايد بيشتر توجه بكنيد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

گفتمان پیشرفت وعدالت:

شعار پيشرفت و عدالت:

اين دهه‏اى كه ما در پيش رو داريم، دهه‏ ى پيشرفت و عدالت است. اين دو شعار، شعار دهه‏ ى آينده است: پيشرفت، عدالت. نه اينكه تا حالا پيشرفت نكرده‏ايم، نه اينكه تا حالا به كلى به عدالت بى‏ اعتنائى شده باشد؛ نه، ما ميخواهيم در اين دهه يك پيشرفت جهشىِ همه‏ جانبه و يك عدالت‏ گسترى وسيعِ همه‏ جانبه اتفاق بيفتد. خوشبختانه زمينه‏ هايش هم فراهم است. در اين دهه، گفتمان مسئولان كشور بايستى پيشرفت و توسعه باشد؛ پيشرفت و عدالت باشد.

البته خب، بديهى است كه بدون معنويت و بدون عقلانيت، عدالت تحقق پيدا نميكند؛ اين را قبلاً هم عرض كرده‏ ايم. اگر معنويت نشد، عدالت تبديل ميشود به ظاهرسازى و رياكارى؛ اگر عقلانيت نشد، عدالت اصلاً تحقق پيدا نميكند و آن چيزى كه انسان تصور ميكند عدالت است، مى‏آيد و جاى عدالت واقعى را ميگيرد. بنابراين معنويت و عقلانيت در تحقق عدالت شرط است.

اما بدون عدالت، پيشرفت مفهومى ندارد و بدون پيشرفت هم عدالت مفهوم درستى پيدا نميكند؛ بايد هم پيشرفت باشد و هم عدالت. اگر بخواهيد الگو بشويد و اين كشور براى كشورهاى اسلامى الگو بشود، بايستى گفتمان حقيقى و هدف والايى كه همه براى او كار ميكنند، اين باشد.

ديدار رئيس‏ جمهوری و اعضاى هيئت دولت 02/06/1387

اساسى‏ ترين و محورى‏ترين اصلِ:

تكيه‏ ى بر عدالت، اساسى‏ ترين و محورى‏ترين اصلِ يك حركت الهى است؛ ادامه‏ ى كار همه‏ ى انبيا و مصلحان بزرگ تاريخ است. البته عدالت دشمنانى دارد. همه‏ ى كسانى كه نانشان در بى‏عدالتى است، با عدالت دشمن‏اند. همه‏ ى كسانى كه با قلدرى و زورگويى – چه در صحنه‏ ى ملى، چه در صحنه‏ ى بين‏المللى – تغذيه مى‏شوند، با عدالت مخالفند. عدالت، شعار اصلى و هدف بزرگ انقلاب اسلامى و نظام جمهورى اسلامى بوده و هست.

بعضي مي‌خواهند با عنوان تندروي، عدالت را متهم و محكوم كنند. عدالت، تندروي نيست، حق‌گرايي است؛ توجه به حقوق آحاد مردم است. جلوگيري از ويژه‌خواري است. جلوگيري از تجاوز و تعدّي به حقوق مظلومان است. در يك كشور كسان زيادي پيدا مي‌شوند كه اگر دستگاه مسئول قانوني به مدد آن‌ها نشتابد، در امواج درگيري‌هاي گوناگون لگدمال مي‌شوند. وظيفه دولت عدالت محور، توجّه ويژه به قشر محرومان است. عدالت را نبايد تندروي و مخالفت با شيوه‌هاي علمي دانست. با استفاده از شيوه‌هاي عالمانه و با تدبير مي‌توان عدالت را در جامعه مستقر كرد.

مراسم تنفيذ حكم رياست جمهورى ‏ ۱۳۸۴/۰۵/۱۲

عدالت يقيناً محور انقلاب:

يكى از شعارهاى … دولت، عدالت است. عدالت يقيناً محور انقلاب بود؛ در اين شكى نيست. هيچ دولتى هم از اول نيامده صريحاً بگويد من نمى‏خواهم طبق عدالت رفتار كنم؛ ليكن من بايد … تشكر كنم كه ايشان كار جديدى كردند؛ عدالت محورى را به عنوان يك شعار گذاشتند وسط؛ اين كار خيلى بزرگى بود. وقتى كه ايشان تبليغات انتخاباتى مى‏كردند، به افراد خانواده‏ى خودم مى‏گفتم اگر … رأى هم نياورد، اين خدمت بزرگ را به انقلاب كرد كه شعار عدالت محورى را مطرح كرد؛ نگذاشت به فراموشى سپردنِ اين شعار بشود يك سنت. اين شعار مطرح شد و ذهن‏ ها را به خودش متوجه كرد. خوشبختانه مردم هم فهميدند، خواستند، دوست داشتند و رأى دادند. اين كار، كار مهمى است. بنابراين عدالت‏محور بودنِ اين دولت حرف بزرگى است؛ طرح اين شعار به عنوان محور حركت دولت، يك كار جديد است؛ خودش يك تحول است؛ به اين پايبند باشيد.

ديدار رئيس جمهور و هيأت وزيران‏‏ ۱۳۸۴/۰۶/۰۸

اصول گرایی:

دولت اصول‌گرا

اين دولت به عنوان يك دولت «اصولگرا» شناخته شده و رفتار و تلاشى هم كه تا امروز نشان داده و آنچه در عمل و قولش منعكس شده، همين اصولگرايى را نشان ميدهد؛ كه ان‏شاءاللَّه خودِ همين براى كشور و شما بركاتى خواهد داشت. شاخصه‏هاى اصولگرايى، شاخصه‏هاى مهمى است؛ اين شاخصه‏ ها بايد مورد توجه قرار بگيرد، كه من به بعضى از اينها اشاره ميكنم. در اظهارات شما هم هست، آن را مي گوييد و تكرار ميكنيد و در برنامه‏ هايتان ميگ نجانيد. تحقق مجموعه‏ ى اين شاخصه‏ ها به معناى حقيقى كلمه، آن وقت دولت را به عنوان يك دولت اصولگرا معرفى خواهد كرد.

عدالت خواهى و عدالت‏ گسترى:

شاخصه‏ ى اول «عدالت خواهى و عدالت‏ گسترى» است. به زبان آسان است؛ اما در عمل بسيار كار دشوارى است و مقدمات بسيارى لازم دارد. بايد خيلى كار كرد تا اينكه عدالت تحقق پيدا كند؛ عدالت جغرافيايى، عدالت طبقاتى، عدالت در زمينه‏ هاى مسايل اقتصادى، عدالت در زمينه‏ هاى مسايل فرهنگى، عدالت در جايگزين شدن و جاى گرفتن در مسئوليتها و مناصب و عدالت در قضاوتهاى ما – نه فقط قضاوتى كه قاضى در دادگاه مى‏كند، بلكه داوريهايى كه ما نسبت به اشخاص و قضايا ميكنيم – اينها همه عدالت است و عدالت در آنها نقش دارد. عدالت خواهى و عدالت‏گسترى به معناى همه‏ ى اينهاست. البته امروز كشور ما بيش از هر چيز ديگر، تشنه‏ ى عدالت اقتصادى است. علت هم اين است كه واقعاً يك شكافى به صورت ميراث معيوبى از گذشته بود و اين شكاف بايد پُر ميشد، كه نشده است. البته به شكل معقولى بايد پُر شود. ما پُر كردنِ اين شكاف را به همان شكلى ميگوييم كه اسلام توصيه ميكند؛ حرفهاى غير منطقى و ناممكن و نامعقول را نمي خواهيم به ميان بياوريم؛ همان‏ طورى كه اسلام ميگويد: فرصتها در مقابل همه باشد و امكانات عمومى مورد استفاده‏ ى همه قرار گيرد. بنابراين يك شاخصه، مسئله‏ ى عدالت خواهى و عدالت‏ گسترى است كه پهنه‏ ى وسيعى دارد.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت 06/06/1385

فسادستيزى:

فسادستيزى شاخصه‏ ى ديگرى است. «سلامت اعتقادى و اخلاقىِ مسئولان كشور» – بخصوص مسئولان عالى‏رتبه، در سطوح دولت و معاونين و از اين قبيل – بسيار مهم است و شاخصه‏ ى ديگرى است كه از لحاظ اعتقادى و اخلاقى اشخاص سالمى باشند.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت 06/06/1385

مشروعيت

مشروعيت من و شما وابسته به مبارزه با فساد، تبعيض و نيز عدالت‏ خواهى است. اين، پايه مشروعيت ماست. الان درباره مشروعيت حرفهاى زيادى زده مى‏شود، بنده هم از اين حرفها بلدم؛ اما حقيقت قضيه اين است كه اگر ما دنبال عدالت نباشيم، حقيقتاً من كه اين‏جا نشسته ‏ام، وجودم نامشروع خواهد بود؛ يعنى هرچه اختيار دارم و هرچه تصرّف كنم، تصرّف نامشروع خواهد بود؛ ديگران هم همين‏طور. ما براى عدالت و رفع تبعيض آمده ‏ايم. ما آمده‏ايم جامعه را از مواهب الهى خودش – كه مهمترين مواهب الهى در عدالت وجود دارد – و همچنين مواهب اخلاقى و معنوى برخوردار كنيم.

بيانات ‏در ديدار اعضاى هيأت دولت‏ ۱۳۸۲/۰۶/۰۵

مبارزه با فساد:

معتقدم مبارزه با فساد، در درجه اوّل کار خود دولت است؛ بخصوص که دولتمردان سطح بالاي ما – يعني شما وزراي محترم، معاونان محترم رئيس جمهور و بقيه مسؤولان سطح بالاي کشور – افراد پاکي هستند. شما مي‏خواهيد پاک کار بکنيد؛ بنابراين مي‏توانيد خودتان مبارزه کنيد و بکنيد.

بيانات ‏در ديدار اعضاى هيأت دولت، به مناسبت هفته دولت‏ ۱۳۸۱/۰۶/۰۴

مبارزه‏ى با فساد همراه با قاطعيت:

مسئله‏ ى ديگر، مبارزه‏ى با فساد همراه با قاطعيت است. الان خوشبختانه رويكرد دولت و آقاى رئيس‏ جمهور طورى بوده كه كسانى كه تمايل به فساد دارند، مرعوبند؛ اما اگر كار صحيح و واقعى انجام نگيرد، كم‏كم اين رعب شكسته ميشود و اين ابهت از بين ميرود؛ ميل به فساد در يك جاهايى وجود دارد. با فساد و تخلفات مالى بى‏ محابا برخورد كنيد. البته عرض كرديم بى‏ محابا و با شجاعت و قاطعيت برخورد كردن، معنايش بى‏ درايتى در نوع برخورد نيست! اينها را بايد با هم جمع كنيد. هر دو طرفِ اين كفه‏ ى متوازن بايستى ديده بشود.

بيانات در ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

اعتزاز به اسلام:

اعتزاز به اسلام يكى ديگر از شاخصه‏ هاى اصولگرايى است. ما در دورانِ اين بيست‏ وهفت سال، بعضى از مسئولان نظام اسلامى را ديده بوديم كه خجالت مي كشيدند يك حكم اسلامى يا يك جهت گيرى اسلامى را صريحاً بر زبان بياورند؛ نه، ما طلب کاريم. من بارها گفته‏ ام، در قضيه‏ ى «زن»، ما پاسخگوى غرب نيستيم، غرب بايد پاسخگوى ما باشد؛ ما هستيم كه سؤال مطرح ميكنيم. در زمينه‏ ى حقوق‏ بشر، ماييم كه طلبکار مدعيان منافق و دو روى حقوق‏ بشر هستيم. بنابراين به اسلام اعتزاز داشته باشيد. آنچه را كه اسلام به ما آموخته، اگر ما درست ياد گرفته باشيم و دچار كج‏ فكرى و انحراف و غلط فهمى نشده باشيم، چيزى است كه بايد به آن افتخار كنيم.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

ساده ‏زيستى و مردم‏ گرايى:

« ساده‏ زيستى و مردم‏ گرايى» شاخص ه‏ى ديگرى است كه بحمداللَّه داريد.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

تواضع و نغلتيدن در گرداب غرور:

تواضع و نغلتيدن در گرداب غرور هم يكى از شاخصه‏ هايى است كه لازمه‏ ى اصولگرايى است؛ ما در معرض اين هستيم. ببينيد عزيزان! شماها در موضع بالايى قرار داريد و مورد احتراميد؛ افراد پيش شماها ميآيند و تعريف و تمجيد ميكنند – بعضى از روى اعتقاد، بعضى بدون اعتقاد – براى اينكه شما خوشتان بيايد. ما خودمان بايد مواظب باشيم حرفهايى كه در تمجيد و ستايش ما ميزنند، اينها را باور نكنيم. ما بايد به درون خودمان نگاه كنيم: «الانسان على نفسه بصيرة»؛ نقصها، مشكلات و كمبودهايمان را نگاه كنيم و فريب نخوريم. اين فريب خوردن، انسان را در دام و گرداب غرور مى‏اندازد. اگر انسان خودش را بد برآورد كرد، آن وقت ديگر نجات پيدا نميكند.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

اجتناب از اسراف و ريخت‏و پاش:

«اجتناب از اسراف و ريخت‏ وپاش» كه جزو برنامه‏ هاى بسيار خوب شماهاست.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

خردگرايى و تدبير و حكمت در تصميم‏ گيرى و عمل:

خردگرايى و تدبير و حكمت در تصميم‏ گيرى و عمل اين جزو مسائلى است كه حتماً به آن احتياج داريد؛ همه‏مان در تصميم‏گيريها و عملمان به آن احتياج داريم.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

مسئوليت‏پذيرى و پاسخگويى:

مسئوليت‏ پذيرى و پاسخ گويى در هر بخشى كه ما هستيم، مسئوليت آن كارى كه بر عهده گرفته‏ ايم، اين را بپذيريم. زيرمجموعه، زيرمجموعه‏ ى ماست، احساس مسئوليت كنيم. در هر نقطه‏ اى مسئوليت تعريف‏ شده اى وجود دارد، آن مسئوليت را بايستى پذيرفت.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

اهتمام به علم و پيشرفت علمى:

در آغاز پيدايش اسلام گفته شد كه: «طلب العلم فريضة على كل مسلم و مسلمة» يا «مؤمن و مؤمنة»؛ يعنى همان وقتى كه نماز و زكات و اين چيزها آمد، طلب العلم هم آمد؛ «اطلبوا العلم ولو بالصين» هم آمد. من بارها تكرار ميكنم، اين به خاطر همين است كه جامعه، بدون علم نخواهد توانست آرمانهاى خودش را بالا بياورد. مثل اين است كه انسان حرف حقى داشته باشد؛ اما اصلاً زبان گفتنش را نداشته باشد. نداشتن علم اين‏طورى است. علم موجب ميشود كه شما بتوانيد آن آرمانها، آن اهداف و آن خط روشن و جاده‏ى روشنِ صراط مستقيمى را كه در دست و اختيار شماست، مطرح كنيد و كسان بيشترى را از بشريت، به آن هدايت كنيد. علم نداشته باشيد، اين امكان‏پذير نخواهد بود. بنابراين علم – كه وسيله‏ى رشد ملى، بشرى، انسانى و اوج گرفتن در محيط عام بشريت است – جزوِ چيزهاى لازم است و بايد به اين اهتمام داشته باشيد.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

سعه‏ى صدر و تحمل مخالف:

سعه‏ ى صدر و تحمل مخالف كه از جمله‏ى شاخصه‏ هايى است كه جزوِ پايه‏ هاى اصولگرايى است. گاهى انسان از حرفى كه ميزنند، ناراحت هم ميشود؛ حرص هم ميخورد، گاهى به خدا هم شكايت ميكند كه خدايا! تو كه مى‏بينى واقع قضيه چيست و چقدر با چيزى كه اينها ميگويند، فاصله دارد؛ اما در عين حال، انسان بايستى حلم به خرج دهد. حلم يعنى ظرفيت و تحمل صداى مخالف را داشتن. البته اين – شايد بعداً هم عرض بكنم – به معناى آن نيست كه دولت از عملكرد خودش دفاع نكند؛ نه، حتماً بايستى دفاع كند.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

اجتناب از هواهاى نفس:

اجتناب از هواهاى نفس چه هواى نفس شخصى، چه هواى نفس گروهى؛ كه حالا آقاى رئيس ‏جمهور گفتند و اين نكته‏ ى خوبى است. بحمداللَّه عناصر دولت به هيچ گروه و دسته و باند و جريانى وابسته نيستند؛ اين خيلى نكته‏ ى مهمى است. مراقب باشيد حركت، اظهارنظر و حرف، انتساب به يك جريان، به يك باند و به يك گروه را پيش نياورد، كه اگر اين‏طور شود، هواى نفس تقريباً انفكاك‏ناپذير است. هواى نفس گروهى هم مثل هواى نفس شخصى است؛ آن هم همين‏طور است. هواى نفس گروهى هم انسان را بى‏حساب و كتاب به اين طرف و آن طرف مي كشاند و از خرد و جاده‏ى مستقيم منحرف ميكند. اين هم جزو لوازم اصولگرايى است.

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

شايسته ‏سالارى:

«شايسته‏ سالارى» ، «نظارت بر عملكرد زيرمجموعه» و «تلاش بى‏ وقفه براى اين خدمات»، كه انصافاً اين مورد در اين دولت برجسته است. اين تلاش بى‏ وقفه را حقيقتاً همه شاهدند و ما هم شاهديم. اين حركت پُرتلاشى كه همه‏ى دولت – بخصوص شخص آقاى رئيس‏ جمهور – نشان ميدهند، خيلى باارزش است. «قانون‏ گرايى»، «شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال آنچه كه حق استـ».

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

نظارت بر عملكرد زيرمجموعه:

«شايسته‏ سالارى» ، «نظارت بر عملكرد زيرمجموعه» و «تلاش بى‏ وقفه براى اين خدمات»، كه انصافاً اين مورد در اين دولت برجسته است. اين تلاش بى‏ وقفه را حقيقتاً همه شاهدند و ما هم شاهديم. اين حركت پُرتلاشى كه همه‏ ى دولت – بخصوص شخص آقاى رئيس‏ جمهور – نشان ميدهند، خيلى باارزش است. «قانون‏گ رايى»، «شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال آنچه كه حق استـ».

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

تلاش بى‏وقفه براى خدمات:

«شايسته‏ سالارى» ، «نظارت بر عملكرد زيرمجموعه» و «تلاش بى‏ وقفه براى اين خدمات»، كه انصافاً اين مورد در اين دولت برجسته است. اين تلاش بى‏ وقفه را حقيقتاً همه شاهدند و ما هم شاهديم. اين حركت پُرتلاشى كه همه‏ ى دولت – بخصوص شخص آقاى رئيس‏ جمهور – نشان ميدهند، خيلى باارزش است. «قانون‏ گرايى»، «شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال آنچه كه حق استـ».

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

قانون‏گرايى:

«شايسته ‏سالارى» ، «نظارت بر عملكرد زيرمجموعه» و «تلاش بى‏وقفه براى اين خدمات»، كه انصافاً اين مورد در اين دولت برجسته است. اين تلاش بى‏وقفه را حقيقتاً همه شاهدند و ما هم شاهديم. اين حركت پُرتلاشى كه همه‏ى دولت – بخصوص شخص آقاى رئيس‏جمهور – نشان ميدهند، خيلى باارزش است. «قانون‏گرايى»، «شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال آنچه كه حق استـ».

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال آنچه كه حق است:

«شايسته‏سالارى» ، «نظارت بر عملكرد زيرمجموعه» و «تلاش بى‏وقفه براى اين خدمات»، كه انصافاً اين مورد در اين دولت برجسته است. اين تلاش بى‏وقفه را حقيقتاً همه شاهدند و ما هم شاهديم. اين حركت پُرتلاشى كه همه‏ى دولت – بخصوص شخص آقاى رئيس ‏جمهور – نشان ميدهند، خيلى باارزش است. «قانون‏گرايى»، «شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال آنچه كه حق استـ».

ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

رسیدگی به مناطق محروم:

اصلاً فلسفه‏ ى وجود ما

من آنچه كه درباره‏ى وضع كنونى كشور ميتوانم به شما آقايان محترم عرض بكنم، اين است كه بحمداللَّه و حسن‏توفيقه، وضع عمومى كشور در همه‏ ى بخشها رو به جلو و پيشرفت است. مبادا بعضى از محاسبات موقتى يا بعضى از پديده‏هاى كوتاه‏مدت و موقت، ما را از نگاه بلندمدت نسبت به آنچه كه وجود دارد، غافل كند و دور بيندازد؛ نه، ما حقيقتاً رو به جلو و به سمت اهداف انقلاب حركت كرده‏ايم و الان در كشور آنچه كه واضح و محسوس است، شتاب گرفتن فعاليتهاى سازنده‏ى كشور است. حقاً و انصافاً مسئولان كنونى در حركت به سمت كارهاى لازمى كه براى كشور متصور هست، با شتاب، با حركت سريع و بدون تفويت فرصت دارند حركت مى‏كنند؛ جهت گيريها و هدف گيريهايشان هم درست است. هدفگيرى «عدالت اجتماعى» هدفى است كه همه‏ى ما دنبال آن هستيم؛ اصلاً فلسفه‏ ى وجود ما اين است. يا هدف «رسيدگى به مناطق محروم و مناطق دوردست» اينها جزوِ آرزوهاى ماست.

ديدار خبرگان منتخب ملت ۱۳۸۵/۰۶/۰۹

توجه به مناطق گوناگون كشور

اما هميشه يك هدف ديگر هم از اين سفرها داشته‏ايم و آن، اين بوده است كه توجه مسئولان كشور به مناطق گوناگون كشور جلب بشود. خدا را شاكريم كه اين هدف امروز با دولتى كه سر كار است، به خودى خود برآمده است. خوشبختانه سركشى دولت و رئيس جمهور و وزراى محترم به مناطق مختلف كشور، آن آرزوى ديرينه‏ى ما را به نحو احسن برآورده كرده است.

بيانات ‏ در ديدار مردم استان سمنان ۱۳۸۵/۰۸/۱۷

كار خوب و برجسته:

سفرهاى استانى بسيار كار خوب و برجسته و لازمى بود و من واقعاً تعجب ميكنم كه بعضيها چطور كارى را كه اين‏جور واضح است كه خوب است، انكار ميكنند و زير سئوال ميبرند. اين براى وزرا، براى رئيس‏ جمهور، براى عوامل اجرائى و دولت خيلى زحمت دارد و كار بسيار طاقت‏ فرسائى است؛ لكن آنچه كه محصول اين كار ميشود، عبارت است از روشن شدن فاصله‏ ى بين نگاهِ از دور به حقايق يك كشور و نگاهِ از نزديك؛ اين، خيلى فرق ميكند.

بيانات در ديدار رئيس ‏جمهور، مسئولان و كارگزاران نظام ۱۳۸۶/۰۴/۰۹

دلبسته كامل به ارزش‌هاي اسلامي:

خوشبختانه يك دولت مردمى و پايبند به ارزشهاى دينى هم سرِ كار است. خود رئيس جمهور با شيوه و منش مردمى، با ساده‏ زيستى، با دلبستگى كامل به ارزشهاى اسلامى، با شجاعت و اعتمادبه‏ نفس، در ميدان كار و تلاش است؛ اجزاى دولت و خود رئيس جمهور، كمربسته‏ ى خدمت به مردم مشغول كار هستند. ابتكار عمل را – هم در مسائل كشور و هم در مسائل بين‏ المللى – در دست دارند. امروز در عرصه‏ ى بين‏ المللى ديگر اين‏طور نيست كه مسئولان كشور ما مجبور باشند دنبال حرف سياستمداران و سياست‏ سازان بين‏ المللى بدوند؛ نه، ابتكار عمل در دست مسئولان ماست. اعتمادبه‏ نفس و ايمان و اتكاء به خدا در مسئولان كشور، يك چنين اثرى دارد و امروز بحمداللَّه اين‏طور است. رئيس جمهور، اهل كار، اهل ابتكار، اهل خدمت، اهل عمل، وارد ميدان و خسته نشو است؛ اين، افقها را روشن مى‏كند. امروز نظام سياسى ما اين‏طورى است؛ نظام باثبات، مردم مؤمن، جوانان علاقه‏ مند، پُرتحرك و پُرشور، و مسئولان دلسوز و علاقه‏ مند، شجاع و داراى ابتكار عمل. در شاخص هاى گوناگون كشور هم در همه جا نشانه‏ ى پيشرفت را ملاحظه مى‏كنيم.

بيانات ‏ در ديدار مردم گرمسار ۱۳۸۵/۰۸/۲۱

مجاهدت به معنای حقیقی کلمه:

مسئولان دولت به معنای حقیقی کلمه، شبانه روز در حال مجاهدت هستند و با برنامه ریزی، اقدام و پیگیری، اهدافِ نظام و مردم را دنبال می کنند که باید این نعمت را شناخت و قدردانست.

دیدار نمایندگان منتخب ملت در چهارمین دوره مجلس خبرگان 03/12/1385

جهت‌گيري ديني و ارزش‌گرايي انقلابي:

من از دولت حمايت مى‏كنم. از همه‏ ى دولتهاى بر سر كار و منتخب مردم حمايت كردم، بعد از اين هم همين خواهد بود؛ از اين دولت هم به طور خاص حمايت مى‏كنم. اين حمايت، بى‏دليل و بى‏حساب و كتاب نيست. اولاً جايگاه دولت در نظام جمهورى اسلامى و در نظام سياسى كشور ما جايگاه بسيار مهمى است، ثانياً بيشترين مسئوليتها را دولت بر دوش دارد؛ بعد هم اين جهت گيرى‏هاى دينى و اين ارزش‏گرايى انقلابى و اسلامى خيلى ارزش دارد. سخت كوشى، تلاش فراوان، ارتباط با مردم، سفرهاى استانى، جهت گيرى عدالت و زىّ مردمى؛ اينها خيلى قيمت دارد و من قدر اين كارها را مى‏دانم. من به خاطر اين چيزها از دولت حمايت مى‏كنم.

اجتماع بزرگ زائران و مجاوران حرم مطهر رضوى ۱۳۸۶/۰۱/۰۱

محبوب‏ترين دولت‏ها

من به مسؤولان امريكايى، به اين تيم و گروهى كه امروز اداره‏ى امريكا را در دست گرفته‏اند و داعيه‏ى رهبرى دنيا را دارند، مى‏خواهم دو سه مطلب را بگويم. اى كاش بشنوند؛ اى كاش فكر كنند؛ اى كاش بفهمند! من به آنها مى‏گويم

شما خودتان را با دولت ما مقايسه كنيد؛ رئيس‏ جمهورتان را با رئيس‏ جمهور ما مقايسه كنيد. دولت شما امروز در داخل امريكا منفورترينِ دولت‏ها در تاريخ ايالات متحده است؛ اين را در نظرسنجى‏هاى خودشان به همه‏ ى دنيا اعلام كرده‏اند. امروز دولتى كه در امريكا بر سر كار است، در تاريخ ايالات متحده، از همه‏ ى دولت‏ها از نظر مردم امريكا منفورتر است. شما اين را مقايسه كنيد با دولت ما، كه امروز دولت ما يكى از محبوب‏ترين دولت‏ها بعد از مشروطه تا امروز است؛ در طول اين صد سال.

بيانات ‏ در مراسم هفدهمين سالگرد ارتحال حضرت امام خمينى(ره) ۱۳۸۵/۰۳/۱۴

كارهاي خوب حوزه‌ي اقتصادي:

يك نكته‏ى ديگر هم كارهاى خوبى است كه در زمينه‏ ى اقتصاد انجام گرفته – مثل اين سهام عدالت، ادامه‏ ى طرحهاى نيمه تمام، نوع عدالت در ارائه‏ى تسهيلات بانكى، صندوق مهر رضا و امثال اينها – محتوا و فوايد اين كارها را با شكل صحيح براى مردم بيان كنيد تا معلوم شود اين كارها انجام گرفته است. البته ما بارها گفته‏ايم آمدن و نشستن و پشت ميكروفون يا جلوى دوربين حرف زدن، اين كافى نيست؛ يك مقدارى برنامه‏ سازى و ارائه‏ ى مطلب، به شكل هنرمندانه لازم است.

بيانات در ديدار با رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت ۱۳۸۵/۰۶/۰۶

بر گرفته شده از:

http://www.leader.ir/tree/index.php?catid=71&nodeid=14992


جستجو