سياهه خيانت هاي دولت انگليس در حق ملت ايران/ 2

تسخير سفارت انگلستان در تهران توسط دانشجويان در هفته گذشته، بازتاب هاي داخلي و خارجي متفاوتي به همراه داشته است. مخالفان اين اقدام با بيان اينكه اين اقدام مخالف موازين بين المللي است، اين حركت را منفي قلمداد كرده و موافقان اين اقدام نيز با بيان اينكه دولت انگلستان در طي سال هاي بعد از انقلاب همواره سياست هاي يك طرفه و خصمانه اي عليه ملت ايران در دستور كار خود قرار داده و بر خلاف همه موازين و مقررات بين المللي در اين زمينه عمل كرده است، به دفاع از اين حركت پرداخته و معتقدند همان‎طور كه 32 سال قبل نيز تسخير سفارت امريكا توسط دانشجويان پيرو خط امام، پاسخ مناسبي به اقدامات مداخله جويانه اين دولت استكباري بود، تسخير سفارت انگلستان نيز در همين راستا تعريف مي شود و با گذر زمان، اين اقدام بيش از هر چيز به نفع ملت ايران خواهد بود. در اين زمينه، رجانيوز در طي سلسله گزارش هايي با تلخيص از كتاب “نقش انگليس در فتنه 88” (مركز اسناد انقلاب اسلامي) به بررسي مستند اقدامات خصمانه دولت انگليس طي سال‎هاي اخير عليه ملت ايران مي پردازد؛ اقداماتي كه از تاسيس شبكه هاي تلوزيوني فارسي زبان تا كمك هاي مادي و معنوي به مخالفان جمهوري اسلامي را شامل مي شود.

در بخش نخست از اين سلسله گزارش ها، چگونگي و پشت پرده تأسيس شبكه تلوزيوني بي بي سي فارسي كه همواره بازوي اصلي رسانه اي رژيم سلطنتي انگلستان عليه منافع مردم ايران بوده است، مورد بررسي قرار گرفت.

در بخش دوم، به بررسي مواضع رسمي سياستمداران و نهادهاي دولتي بريتانيا طي دو سال اخير عليه مردم و نظام سياسي جمهوري اسلامي ايران پرداخته مي شود، زيرا گوردون براون نخست وزير وقت انگليس و ديويد ميليبند وزير امور خارجه ي وقت اين كشور، اولين سياستمداران خارجي در جهان بودند كه در قبال يك موضوع داخلي ايران (انتخابات دهم رياست جمهوري كشورمان در 22 خرداد 88) موضع گيري و دخالت آشكار كردند.

همچنين علاوه بر نهادهاي رسمي، نخست وزيري و وزارت امورخارجه، ملكه، پارلمان، سرويس اطلاعات خارجي و سفارت آن كشور در تهران نيز مواضعي تند اتخاذ كردند كه نشان مي داد سياست خصمانه ي حاكميت بريتانيا در مقابل ايران يك سياست اصولي و ثابت بوده است.

در ادامه، مواضع و واكنش هاي مقامات انگليسي در قبال فتنه ي 88 كه نماد و مداخله ي آشكاري در امور داخلي كشورمان است، عيناً بازخواني مي شود:

نگراني انگليس درباره انتخابات ايران و خشونت در برخورد با قانون شكنان!

1/ نخست وزير انگليس 16 ژوئن 2009 – 26 خرداد 88 در مصاحبه با شبكه ي اسكاي نيوز، گفت:

«سؤالات جدي درباره ي چگونگي اداره ي انتخابات اخير ايران وجود دارد كه بايد به آنها پاسخ داده شود. نبايد هيچ گونه خشونتي در پاسخ به اعتراض هاي مسالمت آميز وجود داشته باشد. ما معتقديم ايران بايد به اين مسئله با دقت بسيار توجه كند كه روابط ايران با بقيه ي كشورهاي جهان و احترام كشورهاي ديگر به ايران، بستگي به نحوه ي پاسخ دولت ايران به اعتراض هاي مشروعي كه ابراز شده اند، دارد و بايد ايران به آنها جواب بدهد.»

ايران نشان دهد انتخابات عادلانه بوده است!

2/ سايت نخست وزيري انگليس، 19 ژوئن 2009 – 29 خرداد 1388 به نقل از گوردون براون نوشت: «ما از ايران مي خواهيم كه نشان دهد انتخابات عادلانه بوده است و تنها مردم ايران در مورد رهبر آينده ي خود از طريق روند انتخابات تصميم بگيرند. ايران بايد نشان دهد كه بي رحمي و سبوعيت مشاهده شده طي روزهاي گذشته را هرگز تكرار نمي كند. ما كاربرد خشونت و سركوب رسانه ها در ايران را محكوم مي كنيم. ما از ايران مي خواهيم تا بخشي از جامعه ي بين الملل باشد و نه آنكه منزوي شود. بريتانيا علاقه مند به روابط مستحكم با ايران است، اما انجام اين كار مشروط به پاسخ و واكنش ايران نسبت به اوضاع جاري در ايران دارد.»

بخشي از مردم ايران مي خواهند انگليس صداي آنها باشد!

3/ گوردون براون نخست وزير انگليس 1 جولاي 2009 – 10 تير 88 در جلسه ي پرسش و پاسخ مجلس عوام گفت: «بريتانيا به طرح نگراني هايي به مراجع حكومتي ايران ادامه خواهد داد. مطمئن هستم كل مجلس در نااميدي عميق من نسبت به رفتار اخير رژيم ايران سهيم هستند… عده اي از مردم ايران مي خواهند كه بريتانيا صداي مشروع و آزادي خواهي آنها باشند، آنها خواستار دموكراسي و آزادي بيشتر هستند. به هر حال ما به طرح نگراني هاي خود در مورد ايران با شركاي بين المللي خود،ادامه مي دهيم.»

از اجماع جي 8 عليه ايران استقبال مي كنيم/ سفارت‎خانه ها بايد بدون محدوديت وظايف شان را انجام دهند

4/ گوردون براون نخست وزير انگليس 13جولاي 2009 – 22 تير88 در حاشيه ي اجلاس گروه هشت،گفت: «من از انسجام به نمايش گذاشته توسط گروه 8 در خصوص حوادث جاري در ايران استقبال مي كنم كه موافقت كردند سفارتخانه ها در ايران بايد اجازه ي انجام وظايف شان به طور مؤثر و بدون محدوديت قهري يا ارعاب و تهديد كارمندان شان را داشته باشند، ضمن آنكه بازداشت غيرقابل توجيه روزنامه نگاران و دستگيري اخير اتباع خارجي، اقدامي غيرقابل قبول است.»

رمزگشايي از ارتباط سفير انگليس در تهران و ادعاهاي موسوي و كروبي مبني بر تقلب در انتخابات

5/ اولين بيانيه ي ديويد ميليبند در تاريخ 13 ژوئن 2009- 23 خرداد 88،: «من بعد از ظهر امروز با سفيرمان در تهران صحبت كردم. ما در خصوص نگراني دو نامزد انتخابات نسبت به شمارش آراي صندوق هاي رأي مطالبي دريافت كرديم. ما روند تحولات در ايران را دنبال مي كنيم، اولويت ما اين است كه ايران نگراني هاي جامعه ي بين المللي و مهم تر از همه در قضيه ي تكثير هسته اي مشاركت داشته باشد.»

ايران هموراه شيطان سازي كرده اما اوباما اين ابزار را از ايران گرفته است!

6/ ديويد ميليبند در تاريخ 25 ژوئن 2009- 4 تير88 در مصاحبه با مجري شبكه ي اسكاي بريتانيا، گفت: «رژيم ايران با مردم خود دچار بحران اعتبار شده است. به نظر ما سركوب و سخت گيري ايران موفقيت آميز بوده است. الان لفاظي عليه آمريكا افزايش يافته است، هفته ي پيش اين حملات عليه بريتانيا بود. معتقدم همه ي دولت ها هر وقت در داخل كشور خود تحت فشارند با اين وسوسه مواجه اند كه به خارجي ها و بيگانگان حمله كنند و فرافكني كنند. اما مهم است كه بدانيد اعتبار دولت ايران دچار صدمه شده و اين از نسبت دادن تظاهرات به تحريك خارجي ها، معلوم مي شود… شيطان سازي جزو اصلي رژيم ايران طي 30 سال گذشته بوده است ولي اوباما اين ابزار را از دست آن ها بيرون كشيد.»

دفاع شرم آور از حسين رسام، محرم امنيتي دستگير شده سفارت انگليس

7/ ديويد ميليبند وزير امورخارجه ي بريتانيا (29 اكتبر2009– 7 آبان 88) درباره ي محكوميت حسين رسام (كارمند سفارت بريتانيا در تهران) با صدور بيانيه اي گفت: «گزارش هاي مبني بر محكوميت حسين رسام به مدت چهار سال بسيار نگران كننده است. سفير بريتانيا در تهران با معاون وزير امورخارجه ي ايران صحبت كرده و مراتب نگراني (كشورش) را در اين رابطه بيان داشته است.»

اين در حالي بود كه رسام از كارمندان سفارت انگليس در تهران به دلايل جرايم امنيتي دستگير شده و در دادگاه خود در مرداد ماه 88 گفته بود:

«سفارت انگليس در طول دوره هاي اخير به دليل سياست هاي خصمانه عليه نظام و محدوديت هاي شديدي كه ديپلمات ها داشتند و ترس از اينكه عمليات جمع آوري اطلاعات آنها افشا شود اقدام به استفاده از كاركنان محلي و براي اين كار شبكه مرتبطين را ايجاد و اداره عمليات را از داخل كشور آغاز كرد.

به همين دليل به بنده و ساير كاركنان دستور داده شد با ايجاد شبكه به تامين اخبار و اطلاعات مورد نياز انگليس اقدام كنم كه در طول پنج سال فعاليت خود در اين سفارت تا سال گذشته130 مرتبط داشتم كه امسال با افزايش 50 نفري، تعداد مرتبطين بنده 180 نفر شد.

تماس ها و ملاقات هاي ما با مرتبطين در رستوران ها و كافي شاپ ها صورت مي گرفت و تلاش مي شد اين ملاقات ها در مكاني غير از سفارت انجام شود. سفارت هزينه آن را پرداخت مي كرد و آنها را مهمان سفارت مي دانست و بعداً مطالب و گفت وگوها به اطلاع مقامات سفارت مي رسيد.

از جمله مرتبطين و بيشتر ارتباط ما با اصلاح طلبان روشنفكر از جمله عطريانفر، شمس الواعظين و سعيد ليلاز بود و دوستاني مانند آنها با ديپلمات ها و خبرنگاران خارجي به راحتي مصاحبه و صحبت مي كردند.

دبير اول سياسي سفارت از كارمندان محلي درخواست كرده بود تا صبح فرداي تجمع غيرقانوني در ميدان بهارستان از آثار تخريب شده توسط اغتشاشگران عكس تهيه كنم و سفير انگليس به همراه كاردار سفارت در تاريخ 28 سه 88 براي مشاهده راهپيمايي آرام و غيرقانوني طرفداران موسوي اقدام كرده بودند.

آقاي دومتروس يكي ديگر از اعضاي بخش سياسي سفارت در دو مقطع به نشانه حمايت از جريان سبز با پوشيدن لباس سبز در ميان تجمع كنندگان حاضر شده بود.»

ايران حامي تروريسم است و به حقوق بشر احترام نمي گذارد!

8/ ديويد ميليبند در روزنامه ي فايننشال تايمز 7 دسامبر2008 – 16 آذر 1388 مقاله اي با عنوان «چرا نبايد به فشار بر ايران پايان داد؟» نوشت:

«ايران به پشتيباني خود از تروريسم ادامه مي دهد و به گروه هاي معارض در عراق و افغانستان ياري مي رسانند. همچنين، دولت ايران به حقوق بشر احترام نمي گذارد.چرا رهبري ايران تقابل را برمي گزيند و همكاري سازنده با جامعه ي بين الملل را رد مي كند؟ اگر اين مسئله بر اين ديدگاه استوار باشد كه اهداف ما در ايران دشمنانه اند، آن گاه من مي خواهم تمامي ايرانيان هم رهبران و هم مردم ايران بدانند كه چنين ديدگاهي نادرست است. هدف ما آن است كه سياست حكومت ايران و نه خود آن را تغيير دهيم.»

سنگ تمام انگليس در دفاع از دو تروريست بمب گذار

9/ ديويد ميليبند وزير امورخارجه ي انگليس در قبال اجراي حكم اعدام محمدرضا علي زماني و آرش رحمان پور هشتم بهمن ١٣٨٨ – 29 ژانويه ي2010 از اغتشاش‎گران پس از انتخابات دهم، طي بيانيه اي اعلام كرد:

«من از گزارش هاي رسيده مبني بر اجراي حكم اعدام محمدرضا علي زماني و آرش رحمان پوركه سحرگاه امروز در ايران انجام شد، بسيار هراسان شدم.»

اين در حالي بود كه بنا بر اعلام رسمي دادسراي تهران، آرش رحماني پور به اتهام عضويت در گروهك ضد انقلابي انجمن پادشاهي دستگير شده بود. وي در بازجويي اوليه، عضويت در گروهكي ضد انقلابي موسوم به تندر و برنامه ريزي براي آتش زدن مراكز عمومي مانند امام زاده زيد در منطقه بازارتهران و امامزاده علي اكبر(ع) و هم چنين تهيه مواد منفجره را پذيرفته و اظهارداشت به علت شلوغي امام‎زاده و حضور نيروهاي بسيجي و انتظامي موفق به اجراي طرح بمب گذاري خود نشده بود.

وي هم چنين اقرار كرد كه به همراه يكي از دوستان خود به نام پيمان، خود را به انجمن پادشاهي معرفي كرده و ضمن عضويت در اين انجمن، با اعضاي آن كه بعضاً داراي كد و نام رمز بوده اند، از طريق ايميل و چت در مورد ساخت مواد شيميايي و بمب ارتباط برقرار كرده است و برخي از مواد منفجره ساخت خود را نيز در بيابان هاي اطراف تهران، پارك جنگلي و جاده هاي شمال كشور آزمايش كرده بود.

محمدرضا علي زماني ديگر فرد اعدام شده نيز به اتهام عضويت در گروهك ضد انقلابي انجمن پادشاهي دستگير شده بود.

نامبرده همچنين با عوامل فعال در گروهك ضد انقلابي انجمن پادشاهي در زمينه تأمين منابع مالي و نيز كسب آموزش شيوه راه اندازي هسته هاي تروريستي، ساخت بمب هاي دستي و انفجاري مرتبط مي شود. نامبرده همچنين طريقه ساخت بطري هاي انفجاري را از طريق پست الكترونيك به مرتبطين خود در ايران آموزش داده بود تا در زمان اعلام از سوي گروهك انجمن پادشاهي، براي انفجار در مراكز دولتي از آن استفاده شود. وي همچنين اسامي و محل سكونت تعدادي از نيروهاي بسيجي ساكن اسلامشهر را هم از طريق رابطين خود در ايران، به انجمن پادشاهي و رابط ضد انقلاب خود ارايه كرده بود.

فضاسازي منفي در مورد اعدام سكينه محمدي

10/ يكي ديگر از مواردي كه انگليسي ها سعي داشتند از آن عليه ايران بهره برداري كنند، موضوع جنايت و خيانت زني بود كه با نمونه هاي آن در كشورهايي نظير آمريكا به مراتب بدتر برخورد شده است اما چون موضوعي متعلق به ايران بود دولت انگليس و ساير كشورهاي غربي فكر مي كنند با فشار مضاعف مي توانند دولت و ملت ايران را وادار به چشم پوشي از اجراي قانون كنند. در اين راستا پيرامون جنايت و خيانت خانم سكينه محمدي آشتياني كه شوهرش را با تباني فردي به قتل رسانده و با او روابط نامشروع داشته است، وزير امورخارجه ي بريتانيا مي گويد: «بريتانيا هروقت و هر زمان كه با مسأله ي [نقض] حقوق بشر مواجه شود، نگراني خود را از اين مسائل ابراز خواهد كرد»

آغاز تهمت ها به فرزند رهبر انقلاب توسط انگليسي ها و خط دادن به جريان فتنه

11/ يكي از محورهاي شعارهاي جريان ضدانقلاب و فتنه پس از انتخابات دهم رياست جمهوري، عليه فرزند رهبر معظم انقلاب بود، شعارهايي كه بيشتر جنبه فحاشي داشت اما جالب است كه يكي از نخستين ادعاهاي فاقد هرگونه سند عليه وي، توسط يكي از سياستمداران انگليسي طرح مي شود.

مايك گيپس از حزب كارگر و رئيس كميته ي خارجي مجلس عوام در جلسه ي 9 جولاي 2009 – 18 تير 88 در جلسه ي مشترك پارلماني با دولت بريتانيا درباره ي ايران، گفت: « آقاي مجتبي خامنه اي رياست شبه نظاميان بسيج را بر عهده گرفته است(!) او به ميليون ها دلار در ساير كشورها دسترسي دارد(!) و قصد گرفتن مقام رهبري را دارد (!)»

ديپلمات انگليسي: در آستانه انتخابات ايران به هم خواهد ريخت

12/ اظهارات قابل توجه ديپلمات ارشد يكي از كشورهاي عربي: نامبرده در تاريخ 5 تير 88 – 26 ژوئن 2009 گفت: «كيم هاولز معاون امور خاورميانه ي وقت وزارت امورخارجه ي انگليس يك سال و نيم قبل از انتخابات با اشاره به نام يك كشور عربي، گفت: «اين كشور نبايد خيلي روي روابط خود با ايران حساب باز كند، چون ما مسائل ايران را به دقت زير نظر داريم و اوضاع در ايران اين طور باقي نخواهد ماند. ما اطلاعات دقيقي از داخل ايران داريم و افراد زيادي در ايران براي ما كار مي كنند. در آينده ي نزديك و در آستانه ي انتخابات و يا بعد از آن وضعيت ايران به هم خواهد ريخت. من(سفير كشور عربي) وقتي درگيري هاي اخير(فتنه ي 88) را در ايران از تلويزيون ديدم، به ياد حرف هاي آنروز كيم هاولز افتادم، هر چند كه او در آنزمان معاون وزارت خارجه ي بريتانيا نبود، ولي فهميدم سياست بريتانيا در ايران اجرا شد.»

مي دانستيم در انتخابات ايران تقلب نشده ولي توانستيم از آن كمال استفاده را ببريم

13/ اظهارات عجيب فرانك بيكر يكي از مسئولين وزارت امورخارجه ي انگليس درخصوص انتخابات دهم: «يكي از نمايندگان مجلس كشورهاي عربي پس از ملاقات مورخ 9 تير 88 – 30 ژوئن 2009 با فرانك بيكر گفت: «من اخيراً در لندن با فرانك بيكر مسئول ميز عراق ملاقات داشتم. بيكر اطلاع كامل از اوضاع ايران نيز داشت و از قضا، دشمني كامل با ايران دارد، معتقد بود مسبب همه ي مشكلات منطقه ايران است و گفت: «دو موضوع ركسانا صابري و انتخابات رياست جمهوري براي بريتانيا فرصتي بود تا از آن كاملاً استفاده كنيم. ما مي دانستيم در انتخابات اخير رياست جمهوري ايران تقلبي نشده و مسائل ظرف دو هفته حل مي شود، ولي توانستيم از آن كمال استفاده را كرده و انتقام بازداشت 15 ملوان بريتانيايي در 24 مارس2007 را از ايران گرفتيم.»

تلاش انگليس براي جدا كردن جزاير ايراني ابوموسي، تنب كوچك و بزرگ

14/ ابوموسي و انگليسي ها، در اين راستا سياست ايران هراسي به عنوان تاكتيكي كاملاً مشخص جهت فشار ديگران عليه ايران، يكي از روش هاي انگليس عليه كشورمان بود. در اين زمينه، انگليسي ها به چند اقدام زير دست زدند:

مجلس عوام انگليس در آستانه ي برگزاري برگزاري انتخابات رياست جمهوري(19 خرداد 88 – 9 ژوئن 2009) با حضور ايوان لوئيس معاون وزارت امورخارجه ي آن كشور، در طي جلسه اي مبسوط، مداخله ي آشكاري در موضوع جزاير ايراني ابوموسي، تنب كوچك و تنب بزرگ كرد. در اين جلسه، به ترتيب جان گروگان، از حزب كارگر، مايكل ويير از حزب ناسيوناليست اسكاتلند، نيكلاس وينترتون از حزب محافظه كار و ايوان لوئيس به عنوان نماينده ي دولت بريتانيا ضمن حمايت از ادعاي امارات، چندبار به جاي رعايت نام خليج فارس از اسامي ناقص استفاده كردند.

در واكنش به اين اقدام پارلمان و دولت انگليس، سفارت جمهوري اسلامي ايران در لندن يادداشت اعتراض خود را به وزارت امورخارجه ي بريتانيا ارسال و تأكيد كرد:

«كليه ي اظهارات و مواضع مطروحه در اين جلسه را دخالت آشكار در حاكميت ملي و نقض تماميت سرزميني ايران دانسته و آن را مطلقاً مردود مي داند». در ادامه ي اين يادداشت توجه مقامات آن كشور را به رعايت دقيق نام كامل و صحيح خليج فارس مبتني بر مستندات حقوقي از جمله اسناد مصوب سازمان ملل متحد جلب كرده است . (يادداشت سفارت جمهوري اسلامي ايران. مورخ 27 خرداد 88)

طراحي رييس MI6 براي ترور دانشمندان هسته اي ايران

15/ آبان ماه 89 و دقيقا چند روز قبل از ترور شهيد شهرياري دانشمند هسته اي ايران و دكتر فريدون عباسي، جان ساورز رييس سازمان جاسوسي- امنيتي انگلستان اعلام كرد: «بايد اقدامات اطلاعات و امنيتي به مقابله با ايران هسته اي رفت.»

از قطعنامه حقوق بشر عليه ايران استقبال مي كنيم

16/ ديويد ميليبند وزير امورخارجه ي بريتانيا (20 نوامبر 2009- 29 آبان 88) در راستاي اتخاذ قعطنامه ي حقوق بشر عليه ايران در مجمع عمومي سازمان ملل، گفت: «من كاملاً از اتخاذ اين قعطنامه استقبال مي كنم. اين امر يك پيام روشن از نگراني دايم بين المللي در رابطه با وضعيت حقوق بشر ايران مي فرستد كه به طور فزاينده از زمان انتخابات جدال برانگيز ماه جون تنزل كرده است.»

جستجو