برخی از عوامل سلامت دستگاه ادراری و تناسلی


ختنه

پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):
خداوند، خلیل خویش را به آیین راست و درست برانگیخت و او را به کوتاه کردن سبیل، گرفتن ناخن ها، کندن موهای زیر بغل، تراشیدن موی زهار و ختنه، فرمان داد.( تفسیر العیاشی: ج ۱ ص ۳۸۸ ح ۱۴۵٫)
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):
فرزندانتان را در روز هفتم (تولد)، ختنه کنید؛ چرا که پاک تر و پاکیزه تر است و گوشت را سریع تر می رویاند.( الخصال: ص ۵۳۸ ح ۶٫)
امام علی (علیه السلام):
در ختنه فرزندانتان شتاب کنید؛ چرا که این کار، برایشان پاک تر است.( دعائم الاسلام: ج ۱ ص ۱۲۴٫)
امام علی (علیه السلام):
فرزندانتان را در روز هفتم (تولد) ختنه کنید. نه گرما، شما را از آن، باز دارد، نه سرما؛ چرا که این کار، مایه پاکی تن است و زمین از پیشاب ختنه ناشدگان به درگاه خداوند می نالد.( الخصال: ص ۶۳۶ ح ۱۰٫)
امام صادق (علیه السلام):
نوزاد را در روز هفتم، عقیقه و ختنه کنند.( الکافی: ح ۶ ص ۳۶ ح ۹٫)
امام صادق (علیه السلام):
سوراخ کردن گوش پسر بچه از سنت است و ختنه کردن او در هفت روز هم از سنت است.( الکافی: ح ۶ ص ۳۵ ح ۱٫)
الکافی:
– به نقل از ابوبصیر -: از امام باقر (علیه السلام) در این باره پرسیدم که کنیزی از سرزمین شرک به بردگی گرفته می شود و اسلام می آورد. آن گاه، ما برای او کسی را می جوییم که ختنه اش کند؛ اما به هیچ زنی دست نمی یابیم.
فرمود: سنت ختنه، تنها بر مردان است، نه بر زنان(علامه مجلسی می گوید: مقصود آن است که ختنه بر زنان واجب نیست (مرآه العقول: ج ۶ ص ۶۶).).( الکافی: ح ۶ ص ۳۷ ح ۱٫)

پلیدی زدایی و شستن

امام باقر (علیه السلام):
نمازی نیست، مگر به پاک کننده ای. تو را در پلیدی زدایی (از مخرج غائط)، سه سنگ بسنده است. سنت پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بر این جریان یافته است. اما در پیشاب، گریزی از شستن آن نیست.( تهذیب الاحکام: ج ۱ ص ۲۰۹ ح ۶۰۵٫)
امام صادق (علیه السلام):
سنت در پلیدی زدایی (از مخرج) بر استفاده از سه سنگ دست نخورده جریان یافته است و پس از آن هم از آب استفاده شود.( تهذیب الاحکام: ج ۱ ص ۲۰۹ ح ۶۰۷٫)

خوردن ترب

امام صادق (علیه السلام):
ترب بخور؛ چرا که در آن، سه ویژگی است: برگش بادها را دور می کند، قسمت میانی اش پیشاب را جامه می شود(علامه مجلسی در شرح عبارت یسربل البول، چنین می گوید: سربله، یعنی شلوار بر او پوشاند. این معنا با این جا سازگار نیست، مگر به مجازگویی و تکلفی بسیار دور. در برخی از نسخه های الکافی، به جای این واژه یسهل (آسان می کند) و در برخی یسیل (روان می کند) آمده که این دو واژه، درست تر است (بحارالانوار: ج ۶۶ ص ۲۳۰).) و بیخش بلغم را از میان می برد.( الکافی: ح ۶ ص ۳۷۱ ح ۱، بحارالانوار: ج ۶۶ ص ۲۳۰ ح ۱٫)
امام صادق (علیه السلام):
ترب، بیخش بلغم را از میان می برد، قسمت میانی اش، گوارش می دهد و برگش، ادرار را به طور کامل به جریان می اندازد.( لکافی: ح ۶ ص ۳۷۱ ح ۲٫)ش

خوردن خربزه

امام صادق (علیه السلام):
– درباره ویژگی های خربزه -: سنگ را در مثانه ذوب می کند.( الخصال: ص ۴۴۳ ح ۳۶٫)
امام صادق (علیه السلام):
خربزه بخورید؛ چرا که در آن، ده ویژگی است: پیه زمین است؛ نه دردی در آن هست و نه فسادی؛ خوراک است؛ آب است؛ میوه است؛ سبزی خوش است؛ شست و شو دهنده است؛ خورش است؛ توان جنسی را می افزاید؛ مثانه را می شوید؛ و ادرار آور است.( الخصال: ص ۴۴۳ ح ۳۵٫)

جستجو