توصیه هایی برای رفع بوی بد دهان:


دالائل بوی بد دهان

۱-خرابی دندانها وعفونت

 2-بوی بد ناشی از گرمی

۳-عدم نظافت دهان ودندان ویا مسواک صحیح وکامل نزدن

۴-الودگی زبان وبیماریهای زبان وحلق

۵-بیماریهای سیستم گوارشی فوقانی از حلق مری ومعده

۶-رطوبات مغز

راهکار ها:

۱-پاکسازی معده

اگر بوی بد دهان ناشی از بلغم در مجرای مری ومعده باشدبهترین دارو گلقند است

طرز تهیه گلنگبین و گلقند:

گلقند یک فرآورده طب ایرانی است که از گلبرگ گل محمدی و عسل تشکیل شده و مزاج گرمی دارد، خاصیت آرام‌بخشی، خواب‌آوری، تقویت مغز، معده، مقوی رحم و ملین است. و خشک کننده رطوبت‌های زائد بدن بوده و مخصوصاً مصرف آن بعد از غذا مانع بالا رفتن بخارهای نامناسب از معده به مغز می‌شود. نوع عسلی آن برای سردمزاجان، کهنسالان و کسانی که رطوبت مغزشان زیاد است مناسب‌تر بوده و برای از بین بردن نفخ و باد و هضم غذا به کار می‌رود

مقداری گلبرگ های تازه گل سرخ با هم وزن آن عسل مخلوط شده و به مدت ۴۰ روز در آفتاب در حالی که روی ان با پارچه سفید ونازک پوشانده شود، قرار می گیرد و در صورت لزوم گاهی مجددا کمی به آن عسل اضافه می شود این ترکیب را گلنگبین می گویند اگر به جای عسل گلبرگ ها همراه شکر قهواه ای یا شکر نیشکر به همان میزان آمیخته شود ترکیب حاصل گلقند نام دارد.

در نبود گل محمدی تازه می توان از گلبرگهای خشک شده بهره برد. در صورت استفاده از گل های خشک برای بهتر مخلوط شدن گلها از گلاب هم استفاده می کنند.

همچنین خوردن  کمی نمک قبل از غذا ویا دوقاشق شربت خوری اب نمک قبل از غذا سودمند است.

اگر بوی بد دهان از تجمع بلغم در معده باشد باید با مصرف قاطع مانند” زنجبیل” انها را شکست تا از طریق سیستم گوارش دفع شود.

۲- پاک سازی مغز، ترشحات مغز وقتی پشت حلق جمع می شود( نزله)بوی تعفن ایجاد می کند  که می توان با جوشانده کامل گیاه پنیرک ( ریشه ، ساقه ، برگ ، گل وبذر)انهارا مانندخلط سینه دفع نمود

۲۵-۳۰گرم از این گیاه را جوشانده وهر چهار ساعت یک استکان همراه با کمی عسل میل کنند.همچنین مصرف گلقند یا گل انگبین بسیار موثر خواهد بود.

از طرفی مغز را باید بامعجون اطریفل وعسل تقویت نمود

طرز تهیه معجون تقویتیاطریفل: هلیله + امله و بلیله هر کدام ۱۵۰ گرم بعد از نیم کوب کردن با ۵۰۰ گرم عسل ممزوج وپس از ۴۰ روز روزانه ۱۰ گرم هنگام صبحانه مصرف کنند مدت مصرف سه ماه می باشد.

۳-رفع سوء مزاج گرم

برای برطرف کردن بوی بد دهان ناشی از سوء مزاج گرم الو بخارا را خیسانده وروزانه ۵-۷ عدد همراه با اب ان بخورند وبنوشند.

۴-مسواک زدن ورعایت بهداشت دهان ودندانها

برای این مهم هر روز چهار مرتبه مسواک کرده ودندانها وحتی روی زبان را با مسواک نرم شستشودهند . یک بار قبل از صبحانه وسه مرتبه بعد از وعده های غذایی ، ضمنا سعی کنند ریزه خواری نکنند ، اما اگر عاده به ریزه خواری دارند حتما دهان خود را با اب خالص شستشو دهند.

چنانچه دندانها اسیب دیده باید نسبت به ترمیم انها اقدام نمود تا از بوی بد دهان جلوگیری کرد.

کسانی که دندانهای مصنوعی دارند حتما صبح گاهان قبل از صبحانه وبعد هر وعده غذایی وشامگاهان موقع خواب انهارا بشویند تا از بوی بد دهان جلوگیری کند.

۵-رفع بیماریهای زبان وحلق

گاهی زبان دچار ابثه وکیستهای چرکین ویا شکاف وشقاق می شود ویا زبان کوچک ولوزه ها وتارهای صوتی و… دچار بیماری وعفونت می شود که می تواند بوی بد دهان ناشی از ان باشد > لذا توصیه موکد می گردد بیمایهای دهان وحلق را جدی گرفته وبا مراجعه به طبیب وپزشک حاذق ان را درمان کنند تا نیاز به جراحی وبرداشتن بخش یا همه ان عضو نشوند .

جستجو