خواص درمانی هلیم:تقویت عمومی بدن، نشاط افرین،بر طرف کننده درد پشت،تقویت قوای جنسی،مسکن،خون ساز

هلیم (هلیم یا همان هریسه که به غلط با املای حلیم نوشته می شود، غذایی است که از پختن گندم و گوشت و کوبیدن آنها به دست می آید (ر. ک: فرهنگ معین).

پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):
جبرئیل، نزد من آمد و مرا به خوردن هلیم(2505)، فرمان داد تا پشتم قوی شود و با آن، توان بندگی پروردگار خویش بیابم.( المحاسن: ج 2 ص 169 ح 1470.)
امام علی (علیه السلام):
بر شما باد هلیم؛ چرا که تا چهل روز، نشاط عبادت می دهد. آن خود، جزئی از سفره آسمانی ای است که بر پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرود فرستاده شد.( الکافی: ج 6 ص 319 ح 1.)
2045 – امام صادق (علیه السلام):
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)، از درد پشت، به درگاه پروردگار خویش (عزوجل) نالید. خداوند، او را به خوردن گندم همراه با گوشت (یعنی همان هلیم) فرمان داد.( الکافی: ج 6 ص 320 ح 3.)
امام صادق (علیه السلام):
یکی از پیامبران، از ضعف و کمی توان آمیزش، به دراه خداوند (عزوجل) اظهار ناراحتی کرد. خداوند، او را به خوردن هلیم، فرمان داد.( الکافی: ج 6 ص 319 ح 2.)
الکافی:
– به نقل از ایوب بن نوح -: یکی از کسانی که با امام کاظم (علیه السلام) هلیم گاورس(علامه مجلسی می گوید: در بحر الجواهر آمده است: جاورس، معرب گاورس است. این گیاه در همه احوال، از دخن، بهتر است، هر چند از آن، قابض تر است. سرد است در نخست در خشک در دوم، قابض و خشک کننده است. درد را تسکین می دهد. چون در آب پخته شود و در حالتی که همچنان گرم است بر موضع نهاده شود، نفخ ها را می گشاید و خون تازه تولید می کند اگر با شیر پخته شود، زیانش کمتر است. ارزش غذایی کمی دارد و دیرهضم است.
ابن بیطار گفته است: نزد طبیبان، گاورس، یکی از دو گونه دخن است؛ نوعی با دانه های ریزتر، سفت تر و خاکی رنگ که نزد همه راویان همان دخن است، هر چند از میان آنها تنها ابو حنیفه دینوری گفته است: دخن، دو گونه است: یکی دارای رنگ روشن و دانه های ریزتر، و دیگری نوعی صاف پهلو و سنگین تر که به هنگام جابه جایی صدای کمتری ایجاد می کند. همو گفته است: گاورس، پارسی، و دخن، معادل عربی آن است.
بن ماجه گفته است: چون با شیر، پخته و از آن، آردی تهیه شود و به نوشاکی بدل گردد و قدری چربی نیز بدان افزده شود، بدان را به خوبی تغذیه می کند. آن، از دخن، بهتر، تغذیه کننده تر و دارای گوارشی سریع تر است و در مقایسه با آن، طبع را کمتر محبوس می دارد (بحارالانوار: ج 66 ص 57).) خورده بود، برای من نقل کرد که امام (علیه السلام) فرمود: هان که آن، غذایی است بدون سنگینی و عارضه، بدان علاقه دارم و خواسته ام تا برایم آماده کنند. آن، همراه با شیر، سودمندتر و در معده نیز نرم تر است.( الکافی: ج 6 ص 344 ح 1.)

 

جستجو