جایز بودن معالجه توسط جنس مخالف در هنگام ضرورت


الاصابه:
– به نقل از قیس بن ربیع -: شمردل در برابر پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) زانو زد و گفت: ای پیامبر خدا، پدر و مادرم به فدایت! من در روزگار جاهلیت، کاهن خاندان خود بودم و طبابت می کردم. آیا اکنون برایم حلال نیست، چرا که گاه زن جوان بیماری به من مراجعه می کند؟
فرمود: تنها در رگ زدن و داغ نهادن بر زخم، اگر که ناچار شدی.( الاصابة: ج 3 ص 289.)
 امام علی (علیه السلام):
– درباره زنی که فرزندش در شکمش می میرد و آن گاه، بیم جان خود او می رود -: اشکال ندارد که مردی دست خویش را به درون (رحم) ببرد(بدیهی است که این سخن مربوط است به فقدان امکانات پزشکی.) و بچه را قطعه قطعه کند، البته اگر زنان را یارای این کار نباشد.( الکاشفی: ج 3 ص 206 ح 2.)
 دعائم الاسلام:
از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که از او در این باره پرسیدند که: اگر زنی به بیماری ای جسمی مبتلا شود، آیا درست است که مردی او را درمان کند؟ فرمود: اگر چاره ای جز این نباشد، اشکالی ندارد.( دعائم الاسلام: ج 2 ص 144 ح 502.)
الکافی:
– به نقل از ابو حمزه ثمالی -: از امام باقر (علیه السلام) پرسیدم: زن مسلمانی در جایی از بدنش که نگاه کردن به آن جایز نیست، عارضه ای، شکستگی یا زخمی، رخ می دهد و در این حال، مردان نیز در درمان وی از زنان توانمندترند. آیا برای مرد (در چنین حالتی) جایز است به او بنگرد؟
فرمود: اگر زن، ناچار شود و خودش نیز بخواهد، (جایز است) مرد او را درمان کند.( الکافی: ج 5 ص 534 ح 1.)

جستجو