عوامل برخی از بیماری های چشم


پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):

آن که در مسئله قضا و قدر(در کنز العمال، در متن روایت، به جای قدر، النجوم آمده است. در این صورت، معنای روایت، نهی از تامل در علم نجوم است و مقصود از علم نجوم، طالع بینی، و پیش بینی حوادث آینده از طریق ستارگان است.) بنگرد، حکایت کسی را دارد که به خورشید، خیره می شود. هر اندازه بیشتر بدان چشم بدوزد، بینایی وی، بیشتر از میان می رود.( الفردوس: ج ۴ ص ۱۴۶ ح ۶۴۴۸، کنز العمال: ج ۱۰ ص ۲۱۹ ح ۲۹۱۵۹٫)

امام رضا (علیه السلام):

خوردن ترنج در هنگام شب، چشم را انحراف می دهد و کژ چشمی می آورد.( طب الامام الرضا (علیه السلام): ص ۲۷٫)

پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):

– در سفارش های ایشان به امام علی (علیه السلام) -: ای علی! مبادا کسی در هنگام آمیزش به شرمگاه همسر خویش بنگرد؛ بلکه باید در هنگام آمیزش، چشم فرو هلد؛ چرا که نگریستن به شرمگاه، کوری فرزند را در پی می آورد.( کتاب من لا یحضره الفقیه: ج ۳ ص ۵۵۲ ح ۴۸۹۹٫)

امام علی (علیه السلام):

مبادا کسی از شما به درون شرمگاه همسر خویش بنگرد؛ چه، شاید چیزی ببیند که ناخوشایندش آید و شاید هم کوری بیاورد.( لخصال: ص ۶۳۷ ح ۱۰٫)

پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم):

– از سفارش های ایشان به امام علی (علیه السلام) -: ای علی! بعد از ظهر با همسرت نزدیکی مکن، که اگر در این هنگام برایتان فرزندی تقدیر شود، کژ چشم خواهد بود، و شیطان نیز به کژ چشمی انسان، شادمان می گردد.( الکتاب من لا یحضره الفقیه: ج ۳ ص ۵۵۲ ح ۴۸۹۹٫)

امام رضا (علیه السلام):

در اوایل شب، چه زمستان و چه پاییز، با زنان نزدیکی مکن؛ چرا که معده و رگ ها (در این هنگام)، پر است و این کار، ناستوده است و از آن بیم… ضعف بینایی و سست خردی می رود.( طب الامام الرضا (علیه السلام): ص ۶۴٫)

جستجو