آنچه دندان ها را تقویت می کند:

الف – جویدن سقز

الکافی:

– به نقل از محمد بن سلم -: امام باقر (علیه السلام) را دیدم که سقز می جوید: او فرمود: ای محمد! وسمه،( وسمه: گیاهی است برگش شبیه برگ مورد و ساقش غیر مجوف و ثمرش به قدر فلفلی و بعد از رسیدن، سیاه گردد و بدان، ابرو و موی را خضاب کنند و در آن، قوه محلله باشد یا آن برگ نیل است. گیاهی که آن را رنگ و بشکول و خطر و کتم (و حنای مجنون) نیز می گویند (لغت نامه دهخدا: ج ۱۴ ص ۲۰۴۹۹).  پایه دندان هایم را سست کرده است. این سقز را می جوم تا آنها را استحکام ببخشم.

راوی می گوید: دندان های حضرت، سست شده بود و وی، آنها را با طلا بسته بود.( الکافی: ج ۶ ص ۴۸۲ ح ۳٫)

ب – جویدن کندر

امام علی (علیه السلام):

جویدن کندر، دندان ها را استحکام می دهد. بلغم را می راند و بوی (بد) دهان را می برد.( الخصال: ص ۶۱۲ ح ۱۰٫)

ج – شانه زدن

امام صادق (علیه السلام):

شانه زدن ریش، دندان ها را استحکام می بخشد.( الکافی: ج ۶ ص ۴۴۸ ح ۱٫)

امام صادق (علیه السلام):

شانه کردن موی سر، بلغم را از میان می برد، شانه زدن ابروها، ایمنی از جذام است و شانه زدن موی گونه ها، دندان ها را استحکام می دهد.( مکارم الاخلاق: ج ۱ ص ۱۶۷ ح ۴۸۰٫)

د – مسواک زدن با برخی از ترکیب ها

طب الائمه (علیهم السلام):

– به نقل از خالد قماط -: علی بن موسی الرضا (علیه السلام)، این داروها را برای بلغم به من املا کرد و فرمود: به وزن یک مثقال هلیله زرد، دو مثقال خردل و یک مثقال آککرا(ریشه گیاه عقرقرحا) بر می داری و همه را نرم می سایی و ناشتا با آن مسواک می زنی. به خواست خداوند، بلغم را می زداید، بوی دهان را خوش می سازد و دندان ها را استحکام می بخشد.( طب الائمه (علیهم السلام): ص ۱۹٫)( (خردل (Mustarمنبع عالی ویتامین‌هایی نظیر (آ)، (ای) و (ث) است. خواص خردل شامل کمک به درمان بیماری‌های مفصلی، روماتیسمی و درمان ریزش مو است.خردل هم خانواده گل کلم بوده و تا کنون بیش از ۱۷ گونه آن در جهان شناسایی شده است. از تخم و برگ این گیاه به عنوان ادویه و چاشنی در تهیه غذاها استفاده میشود. همچنین برگ، تخم، ریشه و گل خردل نیز در طب سنتی برای درمان برخی بیماریها کاربرد دارد. )

برخی از عوامل بیماری های دهان و دندان

امام علی (علیه السلام):

پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از مسواک زدن در حمام، نهی فرمود.( کتاب من لا یحضره الفقیه: ج ۴ ص ۴ ح ۴۹۶۷٫)

امام صادق (علیه السلام):

از مسواک زدن در حمام، حذر کن؛ چرا که وبای دندان ها را پی می آورد.( علل الشرائع: ص ۲۹۲ ح ۱٫)

امام کاظم (علیه السلام):

مسواک زدن در آبریزگاه، بد بویی دهان را در پی می آورد.( کتاب من لا یحضره الفقیه: ج ۱ ص ۵۲ ح ۱۱۰٫)

امام رضا (علیه السلام):

نوشیدن آب سرد در پی چیزهای گرم و نیز در پی شیرینی، دندان ها را از میان می برد… هر کس می خواهد دندان هایش فاسد نشود، حتماً هر گاه شیرینی می خورد، پس از آن؛ قطعه نانی نیز بخورد.( طب الامام الرضا (علیه السلام): ص ۲۹ و ص ۴۰، بحارالانوار: ج ۶۲ ص ۳۲۱ و ۳۲۵٫)

جستجو